На участъка по магистрала Хемус от София до Яна, който

...
На участъка по магистрала Хемус от София до Яна, който
Коментари Харесай

На участък от 8.5 км по "Хемус" има 235 кръпки, обяви регионалният министър

На сектора по автомагистрала " Хемус " от София до Яна, който е с дължина 8.5 км, има 235 кръпки. На Северната скоростна дъга на сектор от 5 км има 63 кръпки, които се разгръщат на повърхност от 7600 кв/м. Това сподели пред Би Ти Ви служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Той посочи, че това са секторите, които бяха тествани от самия него и екипа му, като от тях бяха взети ядки, които откриха, че липсват по няколко сантиметра асфалтова настилка. По думите му 4 автомагистрали са тествани, като при всички тях са открити сходни проблеми. Той добави, че столичната Северна скоростна дъга е в извънредно неприятно положение.

 Липсва една трета от асфалта на Северната дъга, ще е необходим главен ремонт Липсва една трета от асфалта на Северната дъга, ще е необходим главен ремонт

" Тези автомагистрали наподобяват на скъпи дънки с доста кръпки и малко дупки. Пробите, които взехме, са за наша консумация, с цел да знаем по какъв начин да ремонтираме тези пътища. Очаквам на седма или осма година от построяването на тези автомагистрали да се наложи да се прави главен ремонт, а не настоящ ", сподели още Шишков.

Той добави, че е поръчал скенер, който ще откри положението на главните пътища без да се постанова да се копае и да се взимат ядки.

 Пътните строители променяли България към по-добро, всичко с пътищата било наред Пътните строители променяли България към по-добро, всичко с пътищата било наред

Регионалният министър посочи, че към момента не са подготвени отчетите от взетите проби. Когато те бъдат направени, ще бъдат изпратени до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, като в тях ще бъде посочено и кои компании са строили секторите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР