На церемония в рамките на Международното туристическо изложение Ваканция&СПАекспо“ министър

...
На церемония в рамките на Международното туристическо изложение Ваканция&СПАекспо“ министър
Коментари Харесай

Министър Ангелкова получи Златен приз за утвърждаване на България като дестинация за качествен туризъм

На гала в границите на Международното туристическо ревю „ Ваканция&СПАекспо “ министър Николина Ангелкова получи Златен приз на сп. „ Туризъм и отдих “ за одобряване на България като целогодишна дестинация за първокласен туризъм.

Това е високо самопризнание за напъните на нашия екип за стабилно развиване на туристическата ни промишленост в мощно конкурентна среда и в условия на все по-високи интернационалните критерии за положително обслужване, съобщи при награждаването министър Ангелкова.

Тя акцентира, че от основаването си като независима администрация министерството работи поредно и взаимно с бизнеса и общините и потвърждава, че туризмът справедливо е повдигнат от държавното управление в приоритет и структуроопределящ стопански бранш с близо 12% от Брутният вътрешен продукт на страната.

За последните три години дружно с сектора и локалната власт постигнахме рекордни резултати за цялата история на туристическата ни статистика. През 2018 година за първи път преминахме границата от 9 млн. задгранични туристически визити и отчетохме над 9,2 млн. такива визити.

Туристическите визити на чужденци у нас през предходната година са с 30,6% повече по отношение на 2015-а, добави тя.
Министърът подчертава също, че с още по-висок ритъм се движи повишаването на приходите от интернационален туризъм. За интервала януари-ноември 2018 година те възлизат на 7,2 милиарда лева по последни данни на Българска народна банка, което е 6,6% растеж по отношение на единадесетте месеца на 2017 година Приходите за 11-месечието от интернационален туризъм у нас през 2018 година са с 34,4% растеж по отношение на същия интервал на 2015.

Тези резултати ни задължават да работим още по-упорито за надграждането им, тъй като капацитетът на България като дестинация за четири сезона е голям и с общи старания можем да го разгърнем. Тази подготвеност бе демонстрирана от над 50 общини на тазгодишното 36-о издание на „ Ваканция&СПА експо “, уточни министър Ангелкова и анонсира, че 2019 година ще е още по-динамична и наситена с доста работа в туризма.

За да насърчим тези старания, преди броени дни дадохме старт на новата самодейност „ Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм “ с поддръжката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър Кралев.

Тя прикани участниците в най-мащабната туристическа борса у нас да се включат интензивно в самодейностите за поощряване на вътрешния туризъм, с цел да утвърдим дружно имиджа на страната като търсена и неповторима туристическа дестинация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР