На церемония в Министерството на външните работи бяха избрани новите

...
На церемония в Министерството на външните работи бяха избрани новите
Коментари Харесай

Дилиян Манолов и Явор Гочев са новите младежки делегати на България към ООН

 Съединени американски щати напущат и Съвета за човешките права към Организация на обединените нации  Какво е да си български юношески пратеник към Организация на обединените нации и по какъв начин да станеш подобен
На гала в Министерството на външните работи бяха определени новите юношески делегати на страната ни към Организацията на Обединените народи - Дилиян Манолов и Явор Гочев.

До финалния кръг доближиха 7 от над 150 младежи, кандидатствали за влиятелната позиция. " Очарован съм от интереса, който младежите демонстрират към тематиките, свързани с Организация на обединените нации и знанията, които демонстрираха през днешния ден. Поздравявам всички, които доближиха до този заключителен кръг. Самият факт, че сте в тази зала през днешния ден ви прави спечелили ", обърна се към всички претенденти в състезанието шефът на Дирекция " Организация на обединените нации и съдействие за развиване " Боян Белев.

Новите ни юношески делегати ще работят с мандат 18 месеца за отбрана на ползите на младежите при изработването на юношески политики на национално и интернационално равнище. Освен Дилиян Манолов и Явор Гочев от финалистите бяха определени и две запаси, които ще имат опция да се включат интензивно в работата на екипа – това са Петър Минков и Стойо Тетевенски.

Кои са новите български юношески делегати към Организация на обединените нации?

Дилиян Манолов е от Пловдив и е магистър по " Организационна логика на психиката ". В момента е докторант в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " по тематиката " Психология на развиването ". Той е създател на фондация " Визионер " и интензивно работи в областта на човешките запаси и организационната логика на психиката. Дилян е един от 14-те финалисти в предаването " Ръкописът " по БНТ1 и ползите му са свързани също по този начин с спектакъл. Една от идеите му е основаване на център за разговор сред бизнеса, образованието и неправителствения бранш, в който младежи да получат подпомагане и благоприятни условия за работа, обучение и поддръжка за развиването на техните хрумвания.

Явор Гочев приключва своя бакалавър в University of Dundee, Англия, и е магистър по Иновации и предприемачество от Copenhagen Business School, Дания. В края на 2017 година стартира докторантура в СУ " Св. Климент Охридски ". Явор има опит като координатор на интернационалните планове, като оказва помощ на започващи предприятия да получат финансиране за развиване на своя бизнес. Социалното предприемачество е негова пристрастеност. В момента е ръководител на „ Лечение без граници “ –организация, която оказва помощ на българи нуждаещи се от лекуване в чужбина и е част от „ Български кариерен конгрес “ – организация, която организира кариерни изложби за българи във Англия и Германия.

Националната акция за избор на „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации ” се провежда от Дружеството за Организация на обединените нации в България за 12-та поредна година. След 4-месечна селекционна процедура в 4 кръга, седемте финалисти показаха план на тирада, както и своите цели за бъдещия си мандат пред 14-членна комисия. В състава на комисията бяха представители на генерална дирекция “Глобални въпроси “, Дирекция „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване ” и на Дирекция „ Права на индивида ” на Министерството на външните работи, представител на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи, Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, представители на Дружеството за Организация на обединените нации в България, Националния юношески конгрес, Асоциацията за подкрепяне на академичната общественост и на Българската платформа за интернационално развиване, както и юношески делегати от предишни години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР