На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол

...
На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол
Коментари Харесай

Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

На гала в Културно-информационен център „ Безистен “ кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов връчиха премиите във връзка Деня на българската култура и просвета и славянска книжовност.

" Днес най-голямото предизвикателство пред просветителната система е обвързвано с възстановяване изискванията на труд и възнагражденията на преподавателите.

Вашата специалност постоянно е била значима за всеки един от нас, тъй като качественото обучение е една от главните предпоставки за развиването на всяко едно общество.

Aко желаеме да имаме положителни учители и в бъдеще, всички вие би трябвало да усещате нашето доверие! Авторитетът на българския преподавател би трябвало да бъде приет, с цел да може страната да подсигурява по-добра просветителна система. ", акцентира в приветственото си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански.

С влиятелното отличие за обучение и просвета на името на Ради Иванов Колесов в категория „ Гимназиален стадий “ бяха отличени госпожа Валентина Попова-Енчева - старши преподавател по химия и запазване на околната среда в ПМГ „ Атанас Радев и инж. Ангел Узунов – помощник-директор по административно-стопанската активност в ПГТ „ Иван Райнов “.

В категория „ Педагогически експерти с управителни функционалности “ с високия приз беше удостоена инж. Теодора Сулева – шеф на Професионална гимназия по лека индустрия, екология и химични технологии. За повсеместен принос и дългогодишна активност в региона на образованието премия на името на Ради Иванов Колесов получи господин Димитър Чамов – старши преподавател по физическо образование и спорт в Езикова гимназия „ Васил Карагьозов “. Колективната премия за преподавателски екип тази година беше връчена на НУ „ Проф. Нойков “.

С почетен знак „ Герб на Община Ямбол “ бяха удостоени: госпожа Стоянка Стефанова - старши преподавател по Музика и изобразително изкуство в ЕГ „ Васил Карагьозов “, Йорданка Йорданова – магистър по начална и учебна педагогика, старши преподавател в ОУ „ Николай Петрини “, Радостина Грозева – магистър по български език и литература, старши преподавател в ОУ „ Николай Петрини “, Детска градина „ Червената шапчица “ и Димитър Димитров – деен читалищен активист.

Високото отличие за просвета на името на Жорж Папазов ще бъде връчено на българския художник, график и илюстратор Иван Димов на Тържествената сесия на Общински съвет Ямбол в Деня на Ямбол – 8 юни, понеделник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР