На церемония в книжарница Хеликон-Витоша писателят Милен Русков получи пластиката

...
На церемония в книжарница Хеликон-Витоша писателят Милен Русков получи пластиката
Коментари Харесай

Милен Русков получи наградата Цветето на Хеликон за романа Чамкория

На гала в книжарница " Хеликон-Витоша " писателят Милен Русков получи пластиката " Цветето на Хеликон ". Наградата се дава за най-продавана книга във веригата книжарници сред 12-те номинирани за премия " Хеликон " през предходната година. От журито с удивление означиха, че романът " Чамкория ", спечелил наградата, води с голяма разлика пред идващите го заглавия. Това се е случвало рядко в досегашната процедура на премията.
Само във веригата книжарници двутомникът " Чамкория " - дело на изд. " Жанет-45 ", е осъществил над 7 200 екземпляра продажба за миналата година. Русков бе поздравен от миналогодишния притежател на " Цветето на Хеликон " - Недялко Славов, въпреки и задочно. С това писателят се подреди при досегашните обладатели на наградата, някои от които са Виктор Пасков, Боян Биолчев, Алек Попов, Катарина Хапсали и други " Такава премия е измежду най-ценните, тъй като хората не са глупави, и вършат избора си без значение ", сподели Русков, до момента в който благодареше на уредниците.
По време на церемонията се състоя и второ събитие - връчване на премията за пай роман " Рашко Сугарев ", учредена от Фонд " 13 века България ". Директорът на фонда Митко Тодоров награди млади разказвачи, и означи, че двете прояви са в чест на 23 април - Международен ден на книгата и авторското право.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР