На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца

...
На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца
Коментари Харесай

Меркел: Трябва да регулираме и управляваме миграцията по строги правила

На гала в Берлин във връзка интернационалния ден на бежанеца Ангела Меркел дефинира миграцията като " предизвикването на Европа ", заяви Българска национална телевизия. 

По същото време в Линц австрийският канцлер Себастиан Курц и баварският министър-председател Маркус Зьодер се оповестиха за по-твърд метод по европейските граници. Двамата споделят нуждата от незабавен прогрес по бежанския въпрос и пледират за предпазени центрове в Северна Африка. Срещата е планувана от дълго време, само че в настоящия процес на немските събитията, тя носи избухлив заряд. Курц акцентира, че не желае да се намесва във вътрешните проблеми на съседите си, само че все пак го прави.

" Ако няма отбрана на външните граници, ще има национални и едностранчиви ограничения. Толкова просто стоят нещата ", сподели Курц. 

" Вярвам, че е значимо ние, от Германия, да излъчим явен сигнал, че желаеме смяна в миграционната политика. Ние освен би трябвало да споделяме, че събитията от 2015-а не трябва да се повтарят, само че и да вземем съответните ограничения, с цел да спечелва правото ", е мнението на Зьодер.

А Ангела Меркел, по време на честването на интернационалния ден на бежанеца, съобщи: " Миграцията е предизвикването на Европа - сега може би е най-голямото, за единството на Европейския съюз. Да, би трябвало да контролираме и да управляваме миграцията, тя би трябвало да става съгласно строги правила и би трябвало да решим - кой може да остане и кой може да пристигна при нас и кой не - не. "  

След като в неделя в Брюксел беседват водачите на седем страни от европейската общественост, във вторник ръководещата коалиция в Германия се събира, с цел да разиска метода в миграционната политика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР