На църковния празник Свети Дух, кметът на община Карлово Емил

...
На църковния празник Свети Дух, кметът на община Карлово Емил
Коментари Харесай

Кметът на Карлово и съпругата му раздадоха курбан

На църковния празник Свети Дух, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и брачната половинка му Станимира раздадоха курбан за здравето и благоденствието на жителите на общината. В двора на храм „ Св. Богородица ” отец Христо Минчев и отец Златан отслужиха водосвет и признателен молебен.

Десетки карловци уважиха празника в църквата „ Света Богородица ” и пробваха от обредната храна с благопожелание за здраве и благополучие през цялата година.

Традицията в Карлово кметсктите съпруги да дават курбан на „ Свети Дух ” води началото си от първите години след Освобождението на България от турско иго. Те поръчвали молебен и курбан. Понеделникът след Петдесятница е празникът на Свети Дух. Свети Дух е част от Светата Троица. Според християнската религия той дава живот и освещава човешките души и тела. Този ден е и празник на Светата черква.

Инициатива на кмета Емил Кабаиванов и съпругана му Станимира бе почетена и от Антон Минев зам.-кмет на община Карлово, Стефан Стефанов секретар на община Карлово, Анастасия Чолакова зам.-председател на Общински съвет Карлово, общински съветници, чиновници от общинска администрация, жители.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР