На този ден преди две години почина легендарният българския защитник

...
На този ден преди две години почина легендарният българския защитник
Коментари Харесай

Изминаха две години без легендарния Трифон Иванов

На този ден преди две години умря именитият българския бранител Трифон Иванов. Железният защитник ни напусна на 50 годишна възраст. В последните години сърцатият защитник заемаше поста ръководител на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където завоюва хората в родния си град и района с всеотдайната си работа за развиването на футбола, написа Sportal.bg.

 Спиращо дъха начало на шоуто на Христо Стоичков Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-хубавите футболисти на своя пост – Футболист №1 на България за 1996 година, 3-кратен първенец на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 година става първенец на Австрия с Рапид (Виена).

На клубно равнище Трифон играе за Етър (Велико Търново), ЦСКА, испанския Бетис, швейцарския Ксамакс, австрийските Рапид (Виена), Аустрия (Виена) и Флоридсдорфер. Прекратява спортната си кариера на 36 години през 2001 година.
 Спиращо дъха начало на шоуто на Христо Стоичков
Туньо беше любим на почитателите и чудовище за всички противници. Не обичаше да се самоизтъква, само че когато трябваше, думата му се чуваше. Винаги ще го помним като огромен футболист и земен човек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР