на Tesla е може би най-противоречивото нещо в автомобилния сектор.

...
на Tesla е може би най-противоречивото нещо в автомобилния сектор.
Коментари Харесай

Производството на Tesla Cybertruck е изместено назад за началото на 2023-та

на Tesla е може би най-противоречивото нещо в автомобилния бранш. Някои го обичат до лудост, други му се подиграват. И Мъск е построил тактиката си за пикапа напълно върху основаването на избран имидж за модела. Още от оповестяването през 2019-та година. Факт е обаче и, че оттогава сме видели няколко забавяния на производството. И наподобява това няма да се промени.

Според Ройтерс, Tesla още веднъж е отсрочила производството на Cybertruck и в този момент компанията има за цел да стартира да създава пикапа при започване на 2023 година Изданието показва, че за забавянето са отговорни нови промени в дизайна и прибавянето на нови функционалности.
Забавяния и още забавяния
Първоначално Tesla планираше да стартира производството на колата през по-късната част на 2021 година От август 2021 година обаче проектите бяха изместени напред за 2022 година

Месец преди смяната в графика нещо притегли вниманието на запалянковците и потребителите, които бяха заложили 100 $ за предварителна резервация на Cybertruck. Tesla беше показала своя „напредък“ към производството. Но без да показа детайлности за действителния график. По време на диалога за приходите на Tesla за второто тримесечие на 2021 година Ларс Морави, вицепрезидент на инженерния отдел на Tesla, поговори за това пред Electrek. Обясни, че Cybertruck би трябвало да премине в бета-фаза по-късно през 2021 година, само че компанията е дала приоритет на производството на Model Y.
По-късно, през 2021 година, графикът за произвеждане на Cybertruck още веднъж бе подложен под въпрос
Тогава Tesla отстрани всевъзможни препратки за предстоящата наличност на пикапа от своя уеб страница. Премахването допуска по-нататъшно закъснение, което наподобява се удостоверява от последния отчет на Ройтерс.

Въпреки че Ройтерс акцентира единствено препоръчаните промени в дизайна като аргументи за това закъснение, Елон Мъск признава, че 2021 година е „кошмар за веригата за доставки“. Той написа това в Twitter преди няколко месеца, където евентуално загатна за продължаващия международен дефицит на полупроводници. Заводът на, в който ще се създава Cybertruck, към момента не е влезнал във фаза на строителство. Tова може да е друга причина за повтарящите се закъснения.

Мъск разгласи, че ще показа обновен график за производството на всички модели по време на идващия диалог за приходите на Tesla. Той е плануван за 26 януари. Интересно е да се види, че макар тези закъснения, Tesla към момента приема предварителни поръчки за киберколата. В същото време компанията спря поръчките за Model S и X отвън Северна Америка, с цел да може да „ускори доставката на към този момент направените поръчки“, допълват от Electrek.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР