На територията на Столична община има 186 чешми за обществено

...
На територията на Столична община има 186 чешми за обществено
Коментари Харесай

Общо 186 чешми за обществено ползване има в София

На територията на Столична община има 186 чешми за публично прилагане, оповестиха за Българска телеграфна агенция от общината.

По-голяма част от тях се стопанисват и поддържат от районните администрации, на чиято територия са ситуирани, за което се отпускат годишно средства от бюджета на общината.

Общо 66 от чешмите, които са ситуирани в паркове и градини, се поддържат от дирекция „ Зелени системи “ и общинското дружество „ Паркове и градини “. Към момента 57 от тях са в употреба и действат обикновено. Осем се нуждаят от непълен ремонт заради счупени детайли - кранчета, бутони, чучури и други, в резултат на вандалски прояви.

През тази година следва да бъдат възобновени девет чешми, които са спрени от употреба, в Княжеската градина до Орлов мост; парк „ Дружба “ в регион „ Искър “; парк „ Надежда “ в регион „ Надежда “; парк „ Петър и Павел “ в „ Красна поляна “; парк „ Хиподрума “ в регион „ Красно село “. Обществени чешми следва да проработят и в градина ГУСВ в регион „ Красно село “; градините на пл. „ Журналист “ и „ Папа Йоан Павел II “ в „ Лозенец “; парк „ Студентски “.

При ремонт и реорганизация на паркове и градини Столичната община възвръща или построява чешми за публично прилагане. В интервала 2019 - 2021 година са построени 10 нови чешми за публично прилагане в паркове, градини и зелени площи на територията на Столичната община.

И през днешния ден по отношение на високите температури общината провежда разпределяне на безвъзмездна минерална вода от 13:30 часа на три пункта – площадното пространство при храма „ Св. Неделя”, Орлов мост – при езерото „ Ариана” и на пилоните на НДК.

От през днешния ден до петък ще бъдат ситуирани арт чешми като „ водни индивиди " на разнообразни места на столичния бул. " Витоша " сред 10:00 и 15:00 часа. Чешмите са част от дългогодишната самодейност " Утоли жегата " на сдружението " Софийска вода ", която разпространява достъпа до качествена питейна вода, припомня за здравословната хидратация и покачва информираността за водата в София.

Вчера на площад " България ", против билетния център на НДК, беше сложена първата новаторска чешма в София, която с изключение на за утоляване на жаждата на минувачите и техните домашни любимци, е оборудвана и с дюзи за разхлаждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР