На територията на Република България са били блокирани 37 товарни

...
На територията на Република България са били блокирани 37 товарни
Коментари Харесай

България чака над 74 000 лв. от Сърбия заради изтичането на амоняк

На територията на Република България са били блокирани 37 товарни влака, като те са осъществили престой на обща стойност 32 853 лева, както и има начислени такси за деклариран и необработен потенциал в размер на 22 389 лева Общият разход за Директива за птиците „ НКЖИ “ възлиза на 74 084,66 лв. без Данък добавена стойност, като сумата е претендирана към инфраструктурния шеф на Република Сърбия. Това декларира служебният министър на превоза и известията Христо Алексиев, в отговор на депутатски въпрос, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Алексиев прецизира, че с искане от транспортния министър на Република Сърбия на 05.01.23г. от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) за сръбската страна са командировани 2-ма чиновници, състав от два железопътни крана, вагон за личност и спомагателен вагон за възобновяване на придвижването след дерайлиралите цистерни край Пирот. На 07.01.2022 година са сложени на релси две от цистерните. На 12.01.2022 година със заповед на генералния шеф на НКЖИ са командировани още 5 чиновници oт компанията, като на 15.01.2023 година екипът от експерти и железопътната техника се прибира в Република България.

БГНЕС напомня, че на 25.12.2022 година. на територията на Република Сърбия, по железопътната линията Ниш - Цариброд, сред гарите Станичанье и Пирот поражда железопътно произшествие, при което дерайлират пет вагона-цистерни, пренасящи амоняк. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР