На територията на плаж „атанасовска коса – 2“ да бъдат

...
На територията на плаж „атанасовска коса – 2“ да бъдат
Коментари Харесай

Съветник предлага Евин и Адамов плаж в Бургас

На територията на плаж „ атанасовска коса – 2 “ да бъдат обособени зони за нудисти „ Евин “ и „ Адамов “ плаж, те да бъдат оградени и обозначени с осведомителни табели. Това е единствено част от предлагането на общинския консултант Живко Табаков.
Зам.-областният координатор на Движение „ България за жителите “, който е и негов общински началник в Бургас, предлага общината да взе участие в процедура по безплатно даване, наем или концесия на плажна линия „ Атанасовска коза – 2 “.
За задачата ръководителят на непрекъснатата комисия по туризъм към Общински съвет Живко Табаков е подал докладна бележка в локалния парламент.
„ През последните няколко дни в общественото пространство тече усилена полемика по какъв начин да бъде решен въпросът с „ голите хора” по плажовете в Бургас. Едно от настояванията на Гражданската самодейност „ Не на голите на плажа” е да бъде регламентирана зона за нудисти, задоволително отдалечена от градския плаж, добре оградена и означена с предупредителни табели “, е показал вносителят.
По думите му нудизмът в България фактически не е регламентиран със зако н, което значи, че той нито е позволен, нито е разрешен. За нудистите няма експлицитни забрани със наказания, тъй като в Закона на никое място не е посочено по какъв начин би трябвало да наподобява външния тип на човек, който посещава плаж.
„ Въпросът за моралните правила на държание на публични места е регламентиран в член 3, алинея 6 от актуалната Наредба за запазване на публичния ред на община Бургас, тъй че в случай че голотата на плажа бъде счетена като непочтено държание, то дано бъдат приложени съответните наказания, въпреки да намирам за противоречив този миг. Друг противоречив миг е кой ще управлява и постанова наказания на „ нарушителите”. Въпреки това, в случай че бъде изпълнено желанието на гражданската самодейност, а точно да бъдат въведени рестрикции, то считам, че е редно на другата страна да бъде предоставена опция за опция. Решението на въпроса би трябвало да удовлетворява по идентичен метод всички страни, без да основава дискриминационни условия за едните и другите “, безапелационен е Табаков.
Той напомня, че основаването на нудистки плаж не е революционна концепция за Бургас, а през 70-те и 80-те години на предишния век „ Евиният” плаж привличаше стотици гости – български и задгранични. Много дами и през днешния ден употребяват този плаж за лечебни цели.
„ През последните няколко години обаче „ Атанасовска коса – 2”, на чиято територия се разполагаха въпросните плажове, не се стопанисва, няма условия за обикновено плажуване, а старите бетонни ограждения на „ Евиния” плаж са разрушени в огромната си част. Доколкото ми е известно, преди две години е бил изработен опит „ Евиният” плаж да бъде непокътнат, само че безрезултатно “, декларира още съветникът.
Другите му причини са, че нудистки плажове - „ Евин” и „ Адамов”, има по целия свят и те са част от палитрата на предложение в туристическия бизнес, освен това по цени се равняват на най-скъпите курорти.
„ Не виждам спънка Община Бургас да намерения в посока още веднъж да дава такава услуга в границите на плаж „ Атанасовска коса – 2” - още повече, че преди няколко месеца Общината сама разгласи, че желае да стопанисва плажната линия. Вариант е линията да бъде разграничена на няколко зони, тъй че да бъде ръководена по най-рационалния метод, като тази смяна бъде направена от съответното отраслово министерство “, добавя Табаков.
Конкретните му оферти са община Бургас да взе участие в процедура за безплатно даване на плажна линия „ Атанасовска коса – 2” от страната.
При отвод от страната да я даде, да се заложат 40 000 лева от бюджета на община Бургас за присъединяване в процедура по даване чартърен или концесия на плажната линия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР