На територията на община Тетевен се проведоха редица културни мероприятия

...
На територията на община Тетевен се проведоха редица културни мероприятия
Коментари Харесай

Община Тетевен с богата културна програма през изминалия уикенд

На територията на община Тетевен се организираха редица културни мероприятия през миналите почивни дни. Събитията започнаха в гр. Тетевен, минаха през с. Гложене и с. Голям извор и приключиха в с. Бабинци.
На 5 май в гр. Тетевен бе маркиран, за първи път от много време насам, празникът на махала „ Козуря “. Козуренци проведоха обилен церемониал, който мина през пл. „ Сава Младенов “, а в него се включиха дребни и огромни. Участниците в шествието носеха носии, костюми от известни филми и сериали, както и собственоръчно направени такива, като бяха съпроводени от духова музика. Кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева почете празника и бе измежду множеството присъстващи на площада.
В същия ден в с. Гложене се организира възпоменателна конференция по случай 180 години от рождението на Васил Йонков – Гложенеца. Специални посетители на събитието бяха зам.-кметът Свилен Русинов и ръководителят на Общински съвет - Тетевен Мария Стойчева. Конференцията включваше няколко тематики, в които в детайли бе разказано за личността, делото, концепциите и живота на Васил Йонков. Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева.
Междувременно в с. Голям извор бе открит освежен монумент на починалите във войните по случай Деня на храбростта и на българската войска 6 май.На този свят ден пред паметника на починалите през войните бе почетен подвига и саможертвата на българските военни, от които 81 голямоизворени, дали живота си за свободата и достойнството на нашата страна. В Голям Извор генерации родолюбиви българи са засвидетелствали своята обич към героите с няколко паметника и паметни плочи. Пред паметника бяха осветени и двете бойни оръдия, сложени да добавят признателността към всички починали през войните, а на тържеството присъстваше зам.- кметът на Община Тетевен Тони Стоев. Поздравителен адрес бе изпратен от ръководителят на Общински съвет – Тетевен Мария Стойчева.
Последната част от програмата за уикенда се организира в с. Бабинци на 6 май – Гергьовден. Част от програмата на събора на селото включваше прелестните осъществявания на децата от локалното учебно заведение, надпревари по тенис на маса и футбол, както и обичайните конни надбягвания. Специални посетители бяха кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева и зам.-кметът Свилен Русинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР