На територията на бургаския културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ се проведе

...
На територията на бургаския културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ се проведе
Коментари Харесай

В Ченгене скеле се проведе Rural Innovation Ecosystem Workshop

На територията на бургаския културно-туристически комплекс " Ченгене скеле “ се организира събитието Rural Innovation Ecosystem Workshop. То е част от осъществяването на плана Startup Village Chengene Skele. В работния семинар " Регионални иновационни екосистеми “ взе присъединяване комисар Мария Габриел, която ръководи ресора Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша в Европейската комисия.

Събитието откри Димитър Николов, кмет на Община Бургас. То се организира в границите на упоменатия план на Община Бургас, ориентиран към осъществяване на пакет от ограничения за развиване на стартъп село " Ченгене скеле “.

Ключовите тематики на срещата бяха ефикасният продан на опит и положителни практики за справяне с провокациите пред стартъп селищата, стимулиране на новаторски подходи за развиване на селските райони, които да обезпечат обществено и екологично зает стопански растеж; подходи за ограничение на географската изолация и унищожаване на обществената и икономическа маргинализация на селските райони.

Това бяха част от въпросите, които се разискаха с представителите на локалните управляващи, университетските среди и бизнеса. Специални участници в първия панел на събитието, в който се дискутираха другите политики, стратегии, тактики и действия за стимулиране на нововъведения в селските региони, бяха проф. Corchado Rodríguez – създател на форума Startup OLÉ, Tony Jin Yong – основен представител на Huawei в Европейски Съюз, Argyrios Spyridis – изпълнителен шеф на Anthology Ventures, Кипър, госпожа Весна Балтина – заместник-кмет " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата “ при Община Бургас.

Във втория панел бяха разисквани провокациите за основаване на стартъп екосистема в селата, както и опцията за стопански напредък посредством основаване на съгласуваност сред академичната среда, бизнеса, локалните и национални управляващи при намиране на общи решения за превръщането им в привлекателни точки за инвестиция. Представители от претендента за стартъп Селище - Чупрене, MS Comp Ltd. и Burgas Coliving споделиха с гостите на събитието за провокациите, пред които се изправят при осъществяването на техните планове, както и резултатите от постигнатото досега.

Свързаност и екосистемен метод, поддръжка за локалните гении и вложения са детайлите, които комисар Габриел уточни като основни за преобразяване на селата в привлекателни места за работа и живеене.

" Клъстерите отдадени на биоикономиката, на културата и творчеството, ще подкрепят обединяването на историята и традициите с нововъведенията и предприемачеството “, уточни още еврокомисарят.

Повече информация за плана Startup Village Chengene Skele можете да намерите на уеб страницата на плана: supchengeneskele.com, създаден безплатно от студио Art Web Design, млади, инициативни и изобретателни експерти, сътрудници по плана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР