На територията на България преминават стотици бойни машини за учението

...
На територията на България преминават стотици бойни машини за учението
Коментари Харесай

Учението на НАТО в България

На територията на България минават стотици бойни машини за учението на НАТО " NOBLE JUMP-2017 ". Учението се организира на територията на Румъния, България и Гърция и в него взимат присъединяване повече от 4 000 военнослужещи и 500 единици бойна техника от страни-членки на НАТО. Учението тества концепцията за потребление на Силите с доста висока степен на подготвеност на НАТО (VJTF).

През Граничния пункт " Капитан Петко челник " у нас са влезнали 280 английски военни и 170 единици военна и спомагателна техника. Те стопираха на пистата край ямболското село Тенево и ще останат на полигона в Ново село, преди да продължат към границата с Румъния. В рамките на същото обучение на 2 и 3 юни през страната ни ще преминат испански и албански военнослужещи с висока степен на подготвеност.

" Нашата войска не взе участие директно в това обучение, само че за първи път българските въоръжени сили ще тестват качествата си за логистична поддръжка на формирования от силите на НАТО от подобен огромен мащаб ", уточни вицеадмирал Емил Ефтимов.

" Учението е доста значимо за НАТО, то показва нашата дарба за бързо развръщане на силите с доста огромна степен на подготвеност от бази, ситуирани на разнообразни места в Европа, до там, където това е належащо ".

Вижте фотосите в галерията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР