На тази дата през 1945 година СССР анексира от Япония

...
На тази дата през 1945 година СССР анексира от Япония
Коментари Харесай

На тази дата през 1945 година СССР анексира Курилските острови от Япония

На тази дата през 1945 година Съюз на съветските социалистически републики анексира от Япония Курилските острови. 

Японската империя към този момент е капитулирала пред Съединени американски щати и Сталин се възползва от този миг, с цел да получи териториални придобивки.

Русия и Япония към момента нямат кротичък контракт за завършек на Втората международна война, а повода за това още веднъж е на дневен ред в разногласието сред двете страни.

Япония към този момент публично ще назовава южните Курилски острови  " изконна територия на Япония, намираща се под противозаконна окупация ".

Решението бе взето след нахлуването на Русия в Украйна.

Формулировката е включена в черновата новия брой на държавния указател за външната политика на страната " Синя книга по дипломация ", написа изданието " Киодо Цусин ", съобщи Новини.бг.

Токио няма да се откаже южните Курилски острови в Тихия океан, сподели неотдавна външният министър на Япония.

Йошимаса Хаяши отговори на изказванията на съветския си сътрудник Сергей Лавров, че Токио отхвърля да признае резултатите от Втората международна война, когато Съветският съюз пое контрола над Курилските острови, съобщи РТ.

„ Нашият суверенитет се простира до четирите северни острова “, каза Хаяши. „ Ние имаме намерение да продължим упоритите договаряния въз основата на нашата съществена позиция, която е желанието да подпишем кротичък контракт, откакто териториалният въпрос бъде решен.

Северните острови е името, обещано от Япония на четирите острова в дъното на Курилската верига. Сухопътните масиви, наречени Итуруп, Кунашир, Шикотан и Хабомай, са били част от Япония преди Втората международна война.

Във война от 1945 година:  министър-председателят на Япония разкрива, че няма да подпише кротичък контракт с Москва, до момента в който решението на разногласието за Курилите най-сетне не бъде контрактувано

След приключването на спора Съветският съюз и Япония не подписват кротичък контракт, като разногласието за техния суверенитет е главната спънка. Оттогава цялата островна верига е във притежание на Москва.

Двете народи се пробват да намерят решение по отношение на островите повече от половин век, само че Русия неведнъж е подчертавала, че нейният суверенитет над тези територии не предстои на спор.

Миналата година преди малко встъпилият в служба японски министър председател Фумио Кишида повтори, че Токио няма да подпише кротичък контракт с Москва, до момента в който не бъде открито решение.

През последните години Русия се стреми да укрепи Курилите и в края на 2021 година разположи ракетната система " Бастион " на остров Матуа. Някога огромна японска база, Матуа в този момент е дом на денонощен съветски екип, който ще оказва помощ да се управлява Охотско море, което се намира сред островната верига и континентална Русия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР