На тазгодишния Уимбълдън Карлос Алкарас играе едва втория турнир на

...
На тазгодишния Уимбълдън Карлос Алкарас играе едва втория турнир на
Коментари Харесай

Пълна доминация: Алкарас срази първия поставен по пътя си и е 1/8-финалист на Уимбълдън!

На тазгодишния Уимбълдън Карлос Алкарас играе едвам втория шампионат на тревна настилка в кариерата си, като неналичието на опит си пролича в откриващия му мач против Ян-Ленард Щруф, където испанецът като по знамение се поздрави с триумф след петсетов трилър. С всеки идващ дуел обаче младокът доста покачва равнището си, което се видя и в днешната му среща от третия кръг, която приключи с решителен триумф за него.

Днес Алкарас имаше за задача пред себе си да се оправи със съпротивата на 32-рия подложен Оскар Оте, като съгласно мнозина това се обрисуваше да бъде сложен тест за младежа. Развоят на мача обаче бе цялостна диаметралност на упованията, защото през цялото време ибериецът пое надзор върху събитията и демонстрирайки впечатляваща игра върху тревата, докара нещата до сполучлив за себе си свършек, оформяйки крайното 6:3 6:1 6:2. В борба за място на четвъртфиналите в шампионата международният №7 ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Яник Синер и Джон Иснър.

Двубоят започва по желан метод за испанеца, който завоюва първите осем точки в срещата и се откъсна с ранен задатък от 2:0. Началният му удар функционираше безотказно, което му позволяваше да поема самодейност в разиграванията и да поддържа задатъка си без усложнения. Не такава обаче бе обстановката при германеца, на който постоянно му се постановяваше да играе на второ подаване, откривайки благоприятни условия пред противника за офанзива. Така се стигна до още един пробив в сметката на Алкарас, с който младокът подпечата триумфа си в сета.

Втората част също не предложи нещо по-различно, защото Оте продължи да изпитва проблеми със сервиса си и възможностите за брейк пред любимеца изобилстваха. Благодарение на отличното систематизиране на ударите си Карлитос постоянно предизвикваше пропуски от ракетата на противника си, което го изведе до два следващи пробива и солидна преднина от 5:0, която лиши от конспирация оставащите минути в частта.

Сривът в играта на немския тенисист продължи и в третия сет, който започва по познатия метод, а точно с ранен брейк в актива на Алкарас. Петият подложен се представяше превъзходно, миксирайки плоски удари с подсечени такива, което непрестанно създаваше проблеми на международния №36, и пропуските от негова страна се множаха един след различен. Така се стигна до втори пробив, с който дефинитивно бе предрешена развръзката в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР