На тазгодишната годишна пресконференция във Франкфурт на Майн Асоциацията на

...
На тазгодишната годишна пресконференция във Франкфурт на Майн Асоциацията на
Коментари Харесай

VDIK: Германският автомобилен пазар остава на най-ниската си точка

На тазгодишната годишна конференция във Франкфурт на Майн Асоциацията на интернационалните производители на моторни транспортни средства (VDIK) разгласи, че немският пазар на леки коли ще остане в най-ниската си точка през 2022 година Общо за годината асоциацията чака спад от един % по отношение на 2021 година и едвам 2,6 милиона нови регистрации на леки коли. Това значи, че ще бъдат регистрирани към един милион коли по-малко, в сравнение с през 2019 година, последната година преди рецесията.

Президентът на VDIK Райнхард Цирпел: „ 2022 година не ни донесе позитивни изненади. За страдание имаше единствено няколко светли петна за автомобилния пазар. Дори и с различните системи за задвижване не беше допустимо да отговорим на високите упования. През 2021 година автомобилната промишленост към момента беше напълно под въздействието на нещо ненадейно - големия дефицит на полупроводници, което докара до огромни компликации при доставката и производството. Клиентите желаеха да купят повече коли, в сравнение с промишлеността можеше да създаде. За 2022 година ние имаха основателни очаквания, че обстановката ще се облекчи доста. Руската офанзива против Украйна анулира това. Сега оставаме на дъното на пазара през 2022 година, макар две доста неприятни години, които към този момент са зад нас. "

Според прогнозите на VDIK през 2022 година ще бъдат регистрирани към 740 000 нови електрически транспортни средства, което е нарастване от девет %. Делът на електрическите коли в общия пазар се е повишил от 26% през миналата година до 28% в този момент. Въпреки лекото нарастване, президентът на VDIK Райнхард Цирпел съобщи: „ Предишното високо равнище на динамичност е към своя край за електрическите транспортни средства. Дву- до трицифрените проценти на напредък от последните няколко години са завършили за момента. “

Ще има единствено 310 000 нови регистрации на немския пазар на търговски транспортни средства през 2022 година Развитието в границите на другите класове обаче е друго. Единствено лекотоварните коли означават спад (минус 14 на сто). Дългосрочното приблизително равнище е достигнато при тежкотоварните коли.

Прогнозата на асоциацията е че ще се осъществят 2,75 милиона нови коли за 2023 година Това подхожда на растеж от шест %. Предполага се, че смисъла на самостоятелната подвижност ще остане високо. С края на дотацията за плъгин хибриди, асоциацията чака спад от дванадесет % до 290 000 единици. VDIK чака също реализацията на 500 000 нови акумулаторни електрически коли (плюс 22 процента). С към 790 000 нови електрически транспортни средства техният брой би трябвало да нарасне до към два милиона и половина до края на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР