На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят

...
На тържествена церемония в София бяха отличени дамите, които ръководят
Коментари Харесай

Петя Димитрова с отличие сред топ мениджърите на най-големите индустриални, финансови и застрахователни компании в България

На тържествена гала в София бяха отличени дамите, които управляват най-големите компании и финансови институции в България. Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка, беше отличена като една от едвам 6-те наградени дами - топ мениджъри, отпред на едни от най-големите индустриални, финансови и застрахователни компании в България.



 

 

Наградата беше връчена за отличните резултати реализирани от Пощенска банка и за най-новите й достижения, както и за сполучливо управление, което предизвиква включването на дамите в бизнеса. Топ-мениджърите получиха влиятелните награди по време на особено събитие за показване на резултатите от първото у нас изследване „ Жените в корпоративна България “, което се организира във връзка 10-та годишнина на Сдружение „ Дамски конгрес “, в което членуват 111 дами на високи управителни позиции. Събитието беше проведено взаимно с екипа на сп. „ Икономист “.

Проучването „ Жените в корпоративна България “ обгръща 300-те най-големи компании в България, като отличава тези от тях, които имат най-голямо наличие на дами в Управителния съвет и Надзорния съвет, жена ръководител на УС / Народно събрание, а по този начин също имат жена за CEO. Критериите на изследването са заимствани от проучването Европейски показател на полово многообразие на организацията European Women on Boards, в което са включени 200 обществени компании от 9 страни. Сред задачите му са да покаже къде е позиционирана България в постигането на действително многообразие в мениджърските екипи, което е залог за сполучливото развиване на актуалния бизнес. Сдружение „ Дамски конгрес ” е неправителствена организация, в която членуват дами на високи управителни позиции или развиват сполучливо личен бизнес. Целта им е да споделят насъбрания опит, да обменят хрумвания и да работят в посока насърчаване на обществото и позицията на дамата в него. Те знаят, че пътят, който са минали, не е елементарен и имат предпочитание да оказват помощ на младите очаквания на България с упоритости и желания да реализират триумфи и високо професионално равнище.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР