На тържествена церемония в Медицински университет – Пловдив бяха връчени

...
На тържествена церемония в Медицински университет – Пловдив бяха връчени
Коментари Харесай

Факултетът по обществено здраве на МУ-Пловдив връчи дипломите на 119 бакалаври и магистри


На тържествена гала в Медицински университет – Пловдив бяха връчени дипломите на 119 дипломанти от 3 бакалавърски и 2 магистърски стратегии във Факултета по публично здраве.

Завършващите студенти са от специалностите „ Акушерка “ – ОКС „ Бакалавър “, „ Медицинска сестра “ – ОКС „ Бакалавър “, „ Управление по здравни грижи “ – ОКС „ Бакалавър “ и ОКС „ Магистър “, и „ Рехабилитация, уелнес, спа и водолечение “ – ОКС „ Магистър “. 36 от абитуриентите са с отличен триумф от следването и държавните изпити.

Средната оценка от образованието на студентите от компетентност „ Акушерка “ е „ Мн. добър 4,74 “, а от държавните изпити – „ Мн. добър 4,54 “. За бакалавърска стратегия „ Медицинска сестра “ междинният триумф от следването е „ Мн. добър 4,76 “, а от държавните изпити – „ Добър 4,27 “. Средният триумф на бакалаврите от „ Управление по здравни грижи “ е „ Мн. добър 5,40 “, а от държавния изпит – „ Отличен 5,58 “. Магистрите от същата компетентност имат междинен триумф от следването „ Отличен 5,58 “, а от държавните изпити – „ Отличен 5,88 “. Средната оценка от образованието на магистрите от „ Рехабилитация, уелнес, спа и водолечение “ е „ Отличен 5,56 “, а от държавните изпити – „ Отличен 5,67 “.

Резултатите заяви проф. доктор Мария Семерджиева, декан на Факултета по публично здраве.



„ Вярвам, че дипломите, които през днешния ден получавате, са една от най-ценните вложения във вашия живот. Бъдете горди, че сте ученици на нашия факултет. Макар и относително млада конструкция той се развива динамично, поддържайки своя профил на модернист, тъй като вие, нашите ученици, заслужавате най-хубавото образование, най-съвременните технологии и условия за научно и академично развиване. Факултетът непрестанно се стреми да се развива, по тази причина и вкарваме нови специалности, в т. ч. и нови докторски стратегии. Университетското управление от своя страна се стреми да обезпечи подобаващата материално-техническа база и пред очите ни през днешния ден израства една съвременна нова постройка, в която ще се образоват бъдещите ни студенти. Авторитетът на факултета е и резултат от градивната сила и на тези, които се образоват, и на сполучливата им бъдеща професионална реализация. Днес вие завършвате специалности, които изискват от вас отговорност и отдаденост. Вярвам, че със знанията, които получихте през миналите години, ще имате освен способността, само че и волята да подобрите стандартите в системата на опазването на здравето и да покажете едно високо качество на професионализъм “, сподели в приветствието си проф. Семерджиева.

Завършващите бакалаври и магистри поздрави и ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева, дм, мзм: „ Знаем от опит, че триумфът не се реализира елементарно, той е резултат на доста труд, неизменност и отдаденост. Днес ние освен признаваме вашите триумфи, само че също по този начин гледаме с вяра и религия напред към вашето бъдеще, в което вие ще разгърнете знанията, получени при нас. Луи Пастьор – бащата на микробиологията и най-големият представител на актуалната медицина, споделя: „ Късметът дава преимущество на квалифицирания разум! “. Ние, Вашите преподаватели, Ви дадохме основата, запалихме искрата на любознанието и се надяваме Вие да надминете своите учители.

Убедена съм, че пред Вас са доста провокации и ми се желае да имам вяра, че всички Вие ще останете в страната ни и ще надграждате професионалното си развиване. Няма по-силен претекст за това решение от любовта Ви към Вашите близки и осъзнатата Ви отговорност, че Вашето състрадание е нужно като запалената свещ в тъмнината.

Бъдете отдадени на специалността си и на нещо по-велико от самите Вас, с цел да бъдете задоволени от себе си. Вие може да извършите живота на другите по-добър и по-красив! Вярвайте, че можете! Само тогава триумфът ще бъде постоянно с Вас и ще бъдете горди от свършената работа. Бъдете положителни експерти, почтени ученици на МУ-Пловдив и най-много бъдете положителни хора! И не спирайте да мечтаете! Само този, който мечтае има хоризонти пред себе си! “, пожела на дипломантите проф. Мурджева.



От името на абитуриентите слово произнесе отличничката от компетентност „ Медицинска сестра “ – Елена Накова. „ В този церемониален миг ние сме задоволени от постигнатото, само че изпитваме и малко горест от раздялата с преподаватели и сътрудници. Скъпи преподаватели, Вие ни научихте на усърдие, почтеност и безрезервност към болката на хората, научихте ни какво е грижа състрадание и съчувствие към болния, какво е битка за здраве и живот. Вие сте виновниците за огромна част от нашите сълзи, усмивки и триумфи. Благодарим Ви че се грижихте за нас! Благодарим Ви, че изисквахте от нас и ни подготвихте за по-сложните борби, които ни чакат отсега нататък в живота. Благодарим Ви, че през всичките тези 4 години се стремяхте да ни научите да търсим смисъла на думи като „ познание “, „ другарство “, „ взаимопомощ “ и ни дадохте ориентири, които се надяваме, че ще успеем да следваме “, сподели в обръщението си към екипа на ФОЗ и към академичното управление Елена Накова. Тя изрече признателност и към фамилиите, приятелите и околните на дипломантите за безрезервната им поддръжка през годините.

Водещият на събитието доцент доктор Станислава Николаева Харизанова, дм, началник на Катедра по хигиена във ФОЗ показа приветствените адреси изпратени от проф. Антония Димова, декан на Факултета по публично здраве в МУ-Варна, от полк. доктор Ангел Гозманов, шеф на МБАЛ-Пловдив към ВМА, от доктор Динчо Генев, изп. шеф на УМБАЛ „ Пловдив “ и от проф. доктор Тодор Черкезов, изп. шеф на МБАЛ „ доктор Атанас Дафовски “ в Кърджали. От името на изпълнителния шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ проф. доктор Карен Джамбазов одобрение прочете зам.-директорът по лечебна активност проф. доктор Иван Дечев.



Преди да стартира да раздава дипломите промоторът на събитието доцент Гергана Петрова от Катедрата по сестрински грижи напомни, че упованията на обществото към медицинските експерти са огромни. „ Професиите, които сте си избрали са съществени, виновни и нужни на човечеството. Те изискват себеотдаване и устойчивост. Денят на дипломирането е значим и ще остави отпечатък в житейския и професионален път на всеки един от вас. Дарявайте здраве и създавайте новаторски положителни практики “, прикани доцент Петрова.

Отличниците на Випуск 2021/2022 получиха дипломите си дружно с плакети персонално от ректора проф. Мурджева.

След като бяха връчени дипломите на всички приключили 5-те бакалавърски и магистърски стратегии, абитуриентите от специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “ поставиха тържествена клетва, сходна на Хипократовата.

В програмата на промоцията бе включен и музикален привет от вокално дуо „ Доминанто “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР