На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният

...
На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният
Коментари Харесай

Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание

На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

 

Със собствен декрет президентът Радев назначи  полковник Станимир Христов  на длъжността шеф на Дирекция „ Операции и подготовка “ и го удостои с висше офицерско звание  „ бригаден военачалник “.  Държавният глава се обърна към бригаден военачалник Христов с думите, че новата служба е извънредно виновна и е натоварена със съществени упования за повишение на  успеваемостта на ръководство на процесите в Българската войска. „ Вярвам, че поемайки тази служба ще бъдете главен мотор за развиването на модерни бойни качества на Българските въоръжени сили и за придобиване на съгласуемост, както и издигане на престижа на Българската войска “, уточни Румен Радев като акцентира значимостта на добития от него командирски опит на разнообразни длъжности и равнища на командване, както и експертизата, насъбрана в Корпуса на НАТО за бързо реагиране в Турция.

 

Президентът назначи  полковник Стоян Шопов  на длъжността пълководец на 2-ра механизирана бригада като го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.  Държавният глава съобщи, че назначението му на тази позиция е изцяло подобаващ и логически стадий от неговото професионално развиване и богатия опит, насъбран на тактическо и оперативно равнище, както и с участия в интервенцията на НАТО в Афганистан. „ Убеден съм, че ще съчетаете по най-хубавия метод вашите  професионализъм, подготвеност и командирски умения с потребностите и подготовката на персоналния състав на бригадата и с осъществяването на  значимите и виновни задания, произлизащи от новата служба “, акцентира Румен Радев.

 

В приветствието си президентът пожела на новопроизведените генерали да не престават да работят безрезервно с неизменност и увереност за развиването на Българската войска, за издигането на нейния престиж и  престижа на военната специалност. „ Очакванията към вас са огромни, само че аз съм уверен, че с всичко показано от вас досега ще бъдете почтени командири и експерти и ще способствате Българската войска, изключително в този значим стадий на рационализация и превъоръжаване, да придобива нови модерни бойни качества по един ефикасен и сполучлив метод “, каза още президентът.

 

От името на удостоените с висше офицерско звание военнослужещи бригаден военачалник Станимир Христов изрече признателност на президента за оказаната чест, доверие и дадената висока оценка. 

 

Бригаден военачалник Станимир Христов означи, че тези назначения не са единствено оценка на това, което са постигнали през годините, само че и високоотговорен ангажимент, който ще извършват с решителност и предпочитание. „ Осъзнаваме отговорността, която носим към мъжете и дамите, служещи в Българската войска като техни командири. Затова ние би трябвало да бъдем уверени, че те са добре оборудвани, тренирани, работят с най-модерното въоръжение и техника и имат опция да израстват в редовете на Българската войска. Ще оправдаем вашето доверие и ще работим за издигане на престижа на Българската войска “, съобщи той.

 

На церемонията участваха заместник-министърът на защитата Анатолий Величков, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, генерали и офицери от типовете Въоръжени сили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР