На тържествена церемония на 29-ти май, кметът на ОбщинаЧервен бряг

...
На тържествена церемония на 29-ти май, кметът на ОбщинаЧервен бряг
Коментари Харесай

Кметът на Червен бряг отличи изявени творци, преподаватели и колективи за 24-ти май/СНИМКИ/

На тържествена гала на 29-ти май, кметът на ОбщинаЧервен бряг доктор Цветан Костадинов награди изявени учители, педагогичен експерти, дейци на културата и креативен колективи във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24-ти май.Връчването на тези оценки към този момент е традиция и знак за оценката, която управлението на Общината и цялата общност дават на просветителното и читалищното дело, културата и науката.

За повсеместен принос в региона на образованието в община Червен бряг - с плакет и грамота, посмъртно, бе награден учителят Георги Колев.

Художникът Николай Гърков стана носителя на плакета за повсеместен принос в региона на културата в общината.Сред отличените дейци на културата бяха още Фолклорен танцов клуб „ Хайде на хорото ”, който празнува към този момент 15 години креативна активност, както и госпожа Таня Граматикова – едно живо човешко богатство - изявен културен активист на НЧ „ Христо Ботев 1889 “ гр. Койнаре.

В церемонията по награждаването се включиха също ръководителят на Общински съвет – Червен бряг, Петьо Костов и Петя Митрашкова – заместник-председател на Постоянната комисия
по обучение, просвета и вероизповедания при Общинския съвет.

Поздрав за всички наградени учители и културни дейци бяха вдъхновяващите осъществявания на Вокална група „ Светлина ” при едноименното читалище в Червен бряг и очарователните девойки от Фолклорна групировка „ Цветница ”с началник Емилия Тилова.Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg