На свое заседание Управителният съвет на Българската федерация по тенис

...
На свое заседание Управителният съвет на Българската федерация по тенис
Коментари Харесай

Без Sofia Open през 2023 година

На свое съвещание Управителният съвет на Българската федерация по тенис взе решение шампионатът Sofia Open от веригата ATP 250 да не бъде провеждан през февруари 2023 година

Беше разисквано и взето под внимание дублирането на датите за присъединяване на националния мъжки тим в извънредно значимия плейофен мач за влизане в Световна група I за Купа " Дейвис " против отбора на Нова Зеландия през февруари с тези, избрани от ATP за шампионата в София през 2023 година Освен това, от техническа и финансова позиция е съвсем непостижимо предизвикателство да се провежда толкоз сериозен шампионат в рамките единствено на три месеца след края на предходния.

Приоритет и съсредоточаване на напъните на БФТ през 2023 година са присъединяване на мъжкия тим за Купа " Дейвис ", на женския за Купа " Били Джийн Кинг ", както и дейностите по масовизиране и популяризирането на тениса. Не на последно място и забележителното увеличение на поддръжката през 2023 година за развиването на младите български тенис гении, които реализираха невероятни триумфи през годината.

УС на БФТ показва страдание за създалата се обстановка по отношение на Sofia Open, зародила от пренареждането на календара от страна на АТР за 2023 година В тази връзка УС дава мандат на оперативното управление на БФТ да търси други разновидности за осъществяване на ATP шампионат или Чалънджъри и WTA шампионат в България през втората половина на 2023 година или през 2024 година

Същевременно УС на БФТ показва откровена признателност за сполучливото съдействие със своите сътрудници и притежатели на правата за шампионата от веригата ATP 250 – Brandplus.

БФТ показва голяма признателност и благодарност към хилядите правилни почитатели, които подкрепяха шампионата през годините и които заслужават скоро отново да се организира АТР шампионат в София.

Официално изказване от Brandplus

След полемики с ATP, с огромна горест се постанова да съобщим, че бе взето сложното решение притежателят на правата Brandplus да реалокира шампионата ATP 250 от България.

Това не беше елементарно решение, само че беше единствената подобаваща алтернатива, при опълчването на датите за Sofia Open следващата година с Купа " Дейвис ", където България ще играе плейоф за Световната група I в Нова Зеландия през февруари. Освен това триумфът на Sofia Open би бил заплашен при съществуването на няколко други шампионата за Купа " Дейвис " по света, а и няма подобаваща алтернатива за осъществяване на ATP 250 шампионат на закрито в България по което и да е друго време.

Българската федерация по тенис има за цел да работи с ATP и се стреми да обезпечи бъдещи благоприятни условия за различен ATP шампионат в България.

Прекараното време в София беше прелестно и триумфът на шампионата пролича по представянето на българските играчи през годините, само че също по този начин стана основа и ходило за задгранични тенисисти, някои от които завоюваха своите първи трофеи, а други се изстреляха към по-добър ранкинг. Това е същинско доказателство за упоритата работа и всеотдайността на всички забъркани през последните 7 години.

Искаме да благодарим на господин Стефан Цветков и на Българската федерация по тенис за непрестанната им поддръжка и неизменност да са домакини на Sofia Open през годините и да успеем да организираме шампионата даже по време на пандемията от COVID-19.

Искаме също да благодарим на Министерството на младежта и спорта, на всички взели участие хора, спонсори и сътрудници, както и на невероятните почитатели, които подкрепяха шампионата през годините и му разрешиха да прерасне в сполучлив ATP 250 шампионат, гледан от милиони и посочил на света прелестния град София и България.

Благодарим ви!

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР