На свое заседание днес Надзорният съвет на Националния осигурителен институт

...
На свое заседание днес Надзорният съвет на Националния осигурителен институт
Коментари Харесай

Надзорът на НОИ утвърди проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

На свое съвещание през днешния ден Надзорният съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) утвърди плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2020 година В него са отразени параметрите на плануваните за идната година социално-осигурителни политики в страната.

В осъществяване на своите пълномощия по Кодекса за обществено обезпечаване, членовете на съвета се срещнаха със заложените в документа законови промени и поддържаха с болшинство направените оферти.

Предстои съгласуването на проектозакона в Националния съвет за тристранно съдействие, приемането му от Министерския съвет и окончателното му гласоподаване в Народното събрание.

Състоя се и избор на ново управление на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. За ръководител на управителния орган на институцията бе определен Стефан Василев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, шеф на дирекция „ Трудово право, публично обезпечаване и условия на труд “ “ в Министерството на труда и обществената политика. Заместник-председател от квотата на синдикалните организации ще бъде определен на идващото съвещание на съвета.

Съгласно наредбите на Кодекса за обществено обезпечаване председателството на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт е с мандат една година и се предава на ротационен принцип сред трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

580 млн. лв. повече доходи от осигуровки са заложени следващата година в плана на бюджет на Държавното публично обезпечаване, разгласи общественият министър Бисер Петков.

Той означи, че дефицитът понижава, което прави осигурителната система все по-автономна и постоянна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР