На свое заседание днес експертен съвет към Регионалната инспекция по

...
На свое заседание днес експертен съвет към Регионалната инспекция по
Коментари Харесай

РИОСВ одобри еко оценката на ОУП

На свое съвещание през днешния ден експертен съвет към Регионалната ревизия по околната среда (РИОСВ) в Пловдив прегледа и единомислещо утвърди поправената екологична оценка на Общия организационен проект (ОУП).

Припомняме, че на 1 август отчетът с корекциите беше импортиран от основния проектант на общината Димитър Ахрянов в екологичното ведомство. Тогава той разяснява, че за предприемане на стъпки по довеждане докрай на Общ устройствен план би трябвало общинската администрация да получи информация за местообитанията на животните от Българското сдружение за отбрана на птиците. Необходимата документи беше получена в средата на юли и данните от нея бяха нанесени от проектантите в поправената оценка.

Становището от днешното съвещание на съвета ще бъде качено на уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда, след което следва разглеждане на предварителния план с нанесените корекции от Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) към общината и поредност от съгласувателни процедури до окончателното приемане на проекта.

Актуализацията на Общия организационен проект ще реши редица градоустройствени провокации на Пловдив, най-много свързани с тематиките на презастрояването и зелените площи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР