На Световния ден за безопасността на храните, Kaufland България отчита

...
На Световния ден за безопасността на храните, Kaufland България отчита
Коментари Харесай

Kaufland инвестира стотици левове от началото на годината, вижте за какво

На Световния ден за сигурността на храните, Kaufland България регистрира вложения от близо 300 000 лева от началото на годината в надзор на качеството на всички артикули. Компанията прави приблизително 1600 инспекции на месец или общо 8111 за интервала. Всеки ден във всеки един от 63-те хипермаркета в страната чиновниците отделят по най-малко два часа в инспекции на стоките, като общият брой човекочасове в обсъждания интервал е 15 000 – това се равнява на повече от две години.

Проверките за сигурност на храните и надзор на качеството им включват лабораторни разбори в самостоятелни лаборатории, външни експертизи и редица вътрешни инспекции от отделите, ангажирани да обезпечат прецизните процеси, които компанията има, с цел да подсигурява високото качество на предлаганите артикули.

Продуктите, които Kaufland предлага в магазинната си мрежа, подлежат на прецизен надзор по цялата верига на доставка – от избора на производители и снабдители, през окачествяването, вярното предпазване и превозване на готовата продукция до грижата за това тя да е свежа през целия ден в хипермаркетите на веригата.

Как се ревизира сигурността и качеството на храните в Kaufland България

Хляб и тестени произведения: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички артикули се пекат по модерна технология в специфични конвектомати по авансово заложени стратегии съгласно спецификите за подготвяне на всеки артикул, с цел да бъдат обезпечени качество, усет и мирис.

Месо и месни артикули: регулярни лабораторни разбори и проби в упълномощени лаборатории; годишен интернационален одит за правила и вътрешни условия за работа със свежи храни; шестстепенен надзор при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; инспекция при приема в хипермаркетите и непрекъснат надзор на изискванията на предпазване на място; сертификация на предлаганите артикули.

Млечни артикули: вътрешни дегустации; създадена особено за компанията строга стратегия за банкет, предпазване, доставки, хигиена, зареждане, пакетиране и продажба на млечните артикули.

Плодове и зеленчуци: акуратен надзор от полето до рафта; всекидневни инспекции за сходство с условията на веригата за прохлада, качество, целокупност, издръжливост, непорочност и мирис, грамаж/диаметър, уместност на етикета – клас, генезис, марка, сорт; ежемесечни проби за пестициди; температурен надзор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР