На срещата ватманите са поставили и редица нерешени проблеми, като

...
На срещата ватманите са поставили и редица нерешени проблеми, като
Коментари Харесай

Борис Цветков: С общи усилия може да направим градския транспорт удобен, редовен и предпочитан

На срещата ватманите са сложили и редица нерешени проблеми, като грешки и неточно изчислени написания, които е невероятно да се спазят без риск за здравето на водачите и на пасажерите, като и несихронизирани светофарни уредби и механически проблеми сред таблетите на трамваите и светофарните уредби, които не дават опция на трамваите да минават предпочитано, а се постанова да изчакват по 2-3 спомагателни минути.

Като проблем ватманите са отчели и натовареността им по 8.45 часа с опция за отмора от единствено 10-15 минути.

„ Служителите в " Столичен електротранспорт " споделиха и че не престават нарушаванията от страна на водачите да карат по трасето на трамваите, което постоянно се случва по „ Шипченски проход “, ул. „ Екзарх Йосиф “, ул. „ Пиротска “ и др “, съобщи Цветков.

Проблем са и неокастрените шубраци, клони и дървета, както и нарушената целокупност на оградата на трамвайното трасе, което основава причина и действително предизвиква произшествия с жертви и потърпевши жители, преминаващи погрешно през обособеното трасе при движещи се по него с висока скорост трамваи.

„ Ватманите споделиха още, че са глобени и дисциплинарно наказвани поради независещи от тях закъснения, подбудени от горните аргументи “, добави ръководителят на районната организация на Българска социалистическа партия – Искър.

На срещата е станало ясно, че Столична община е незаинтересована и незадоволителна ангажираност с решение на проблемите, които съществуват от години. Оказва се, че от общината към този момент втори месец не дават отговор на изпратено писмо с съответните претенции на работещите в електротранспорта.

Зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура, отговарящ за превоза, е отказал присъединяване в срещата заради късия период и неспособност да се приготви. Очаква се тя да се организира на 31 март 2021 година

„ Взе се решение за осъществяване на постоянни срещи на всеки два месеца, на които да се регистрира направеното по решаването на поставените проблеми и за слагане и разискване на нови проблеми и набелязване на стъпки за решаването им “, заяви Борис Цветков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР