На среща военните министри излязоха с обща позицияВинят Вашингтон в

...
На среща военните министри излязоха с обща позицияВинят Вашингтон в
Коментари Харесай

Китай и Русия срещу хегемонията на САЩ

На среща военните министри излязоха с обща позиция
Винят Вашингтон в експанзия и напън

Съединени американски щати подхващат против Китай същите нападателни дейности във военната сфера, тактиката за въздържане, както и против Русия, само че двете страни взаимно ще противостоят на Вашингтон. Това съобщи китайският боен министър Вей Фенхе на работна среща с съветския си сътрудник Сергей Шойгу, съобщи РИА “Новости”.

“Току-що министърът ми описа за военните закани, натиска и сдържането от страна на Съединени американски щати против Руската федерация. Съединени американски щати подхващат същите дейности и против Китай”, уточни Фенхе пред Шойгу.

“Отбелязваме голямо плодотворно съдействие във всички области. Особено заставайки пред безумното въздържане от страна на Съединени американски щати, Китай и Русия са сплотени като една велика планина. Нашата дружба е нерушима. Ние дружно сме противодействали на хегемонията на Съединени американски щати и се разгласяваме срещу подправения либерален режим на Съединени американски щати и подправения мултикултурализъм, както и срещу новите прояви на студената война в нова форма. И по този метод ние сме посочили, че нашите взаимоотношения са по-добри от съюзнически”, добави още Фенхе.

В диалозите си двамата министри утвърдиха пътна карта за съдействие в интервала 2021-2025 година
“Признателен съм за вниманието, което отделяте на развиването на военното съдействие сред страните ни. В комплицираната епидемиологична конюнктура, провокирана от пандемията от ковид, ние продължаваме да си сътрудничим плодотворно. Нашите въоръжени сили взаимодействат на земята, в морето и във въздуха”, уточни от своя страна Шойгу.

Сергей Наришкин безапелационен
Плановете за инвазия в Украйна са US агитация
Съединени американски щати и НАТО не престават да бият паника



Русия няма проекти да нахлува в Украйна, безапелационен е шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин.

Русия няма проекти да нахлува в Украйна и всички изказвания за противоположното са злонамерена американска агитация, съобщи шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин, представен от Ройтерс.

Съединени американски щати, НАТО и украински представители бият паника през последните седмици поради, по думите им, необикновени придвижвания на съветски войски край границата с Украйна. Те загатват, че Москва може да се готви да предприеме офанзива. Русия неколкократно съобщи, че може свободно да придвижва войските си на своя територия и че това не трябва да тревожи никого.

“Трябва да успокоя всички. Нищо сходно няма да стане”, сподели Наришкин в изявление за съветската държавна телевизия.

“Всичко по тази тематика е злонамерена агитация на Държавния департамент на САЩ”, добави той.

Наришкин приказва ден откакто заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид съобщи, че всички варианти са на масата що се отнася до това по какъв начин ще се отговори на скупчването на съветски войски по украинската граница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР