На среща в Брюксел външните министри на ЕС призоваха Русия

...
На среща в Брюксел външните министри на ЕС призоваха Русия
Коментари Харесай

ЕС: Твърдо зад Лондон срещу Москва

На среща в Брюксел външните министри на Европейски Съюз приканиха Русия да отговори на въпросите за потреблението на токсично вещество против някогашен неин разузнавач във Англия и показаха безусловна взаимност с Лондон, съобщи Reuters.

"ЕС остро осъжда нападението, осъществено против Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, Англия, на 4 март 2018 година, в което съществено пострада и един служител на реда. Животът на доста жители бе заплашен от тази безразсъдна и противозаконна демонстрация. Европейски Съюз приема извънредно съществено преценката на държавното управление на Англия, че е доста евентуално отговорността да е на Руската федерация.

Европейски Съюз е шокиран от нападателното потребление на невротоксично вещество от боен клас, от създаден от Русия тип, на европейска земя за пръв път от над 70 години. Употребата на химически оръжия от който и да било при каквито и да било условия е изцяло неприемлива и съставлява опасност за сигурността на всички ни. Всяка сходна приложимост е очевидно нарушаване на Конвенцията за химическите оръжия, нарушаване на интернационалното право и подкопава опиращия се на закони интернационален ред. Европейски Съюз приветства уговорката на Англия да работи в тясно съдействие с Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в следствието на нападението. Европейски Съюз приканва Русия незабавно да отговори на заложените от Англия и интернационалната общественост въпроси и да даде на ОЗХО незабавни и цялостни данни за програмата си "Новичок ".



Европейски Съюз показва безусловната си взаимност с Англия и поддръжката си, в това число за напъните на Англия да изправи пред съда виновните за това закононарушение.
Европейски Съюз ще продължи да следи от близко този въпрос и последствията му ", гласи формалната декларация след срещата в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР