На среща на министрите на отбраната от НАТО през февруари

...
На среща на министрите на отбраната от НАТО през февруари
Коментари Харесай

МО: През февруари НАТО ще решава за сухопътни войски в Югоизточна Европа


На среща на министрите на защитата от НАТО през февруари ще се реши дали Алиансът ще разположи спомагателни сухопътни сили в Югоизточна Европа. Това оповестиха от Министерството на защитата в отговор на питане на bTV.

„ Вариантите за отговор на НАТО на възходящото напрежение по границата на Украйна с Русия през последните месеци се разискват към момента на военно-техническо равнище “, пишат от ведомството на Стефан Янев, като акцентират, че окончателното решение ще се вземе с отчитане на националните позиции на всички страни членки.

Във връзка с информациите, че бойни самолети ще бъдат изпратени на българска територия, а бойни кораби отпътуват за Черно море, от МО напомнят: „ Към момента в Алианса се извършват одобрените през 2014 година Мерки за повишение на сигурността и Мерки за адаптиране, както и признатите през 2016 година ограничения по така наречен „ засилено предно наличие “ в Естония, Латвия, Литва и Полша и по „ приспособено предно наличие “ в региона на Черно море “.

Мерките включват усилена задача по защита на въздушното пространство и усъвършенстван график на интервенциите на Постоянните военноморски сили на НАТО.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР