На специална церемония в Народния театър бяха раздадени годишните награди

...
На специална церемония в Народния театър бяха раздадени годишните награди
Коментари Харесай

Наградите „ИКАР“: Кои са отличените от Съюза на артистите?

На специфична гала в Народния спектакъл бяха раздадени годишните награди „ ИКАР “.

Музика, неспокойствие и овации, изпълнени от време на време със сълзи за обичаните създатели, които напуснаха театралната колегия през тази година.

Така под знака на своята 100-годишнина Съюзът на артистите раздаде 21 крилати статуетки " ИКАР ".

Статуетка за водеща женска роля получи актрисата Ирини Жамборас за Марта в постановката " Кой се бои от Вирджиния Улф ".

„ Тази роля беше подарък, по този начин или другояче. Много рядко може да ти се случи да изиграеш подобен воин, подобен персонаж и няма по какъв начин да не съм щастлива. Разбира се, веселя се и за високата оценка доста “, показа актрисата.

С приз за водеща мъжка роля бе почетен артистът Валери Йорданов в моноспектакъла „ Караконджул “ по описа на Николай Хайтов " Дервишово семе ".

„ Парадокс е, че на следващия ден, когато имам зрелище, изпращаме моят обичан учител Иван Налбантов, с който за първи път съм работил по разказите на Николай Хайтов. Това съвпадане мисля, че е от горната страна спуснато “, сподели артистът.

" Боклук ", първият авторски театър на Елена Телбис, получи отличие за най-хубав театър, а наградата за най-хубава постановка бе връчен на Диляна Добрева за " Синът " по Флориан Зелер.

Награда за извънреден принос към българския спектакъл се присъди посмъртно на актрисата Татяна Лолова.

Отличие за чест и достолепие се присъди на Любомир Бъчваров, а почетната премия за извънреден принос към музиката беше присъдена на именитият Михаил Белчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР