На специална церемония в Музея на спорта в София бе

...
На специална церемония в Музея на спорта в София бе
Коментари Харесай

Боксьорът Георги Костадинов бе отличен по повод 50 години от олимпийската му титла в Мюнхен 1972

На специфична гала в " Музея на спорта " в София бе отличен боксьорът Георги Костадинов във връзка 50 години от извоюваната от него олимпийска купа до 51 кг. от Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година

На честването, проведено от Българска федерация по бокс, пирисъстваха митове на българския бокс, олимпийски, международни и европейски медалисти, спортни деятели и другари на именития състезател.

„ Благодарен съм на всички, че се събраха поради мен, с цел да се забележим и още веднъж да си покажем взаимно почитание. Това, че толкоз хора пристигнаха тук, ме прави същински горделив. С този златен орден бе сложено началото на олимпийските трофеи, които спечелихме в бокса през годините ", сподели разчувствуван и с насълзени очи Георги Костадинов.

Легендата получи плакет от името на БФ по бокс, връчен му от президента на федерацията Красимир Инински. „ Вълнувам се, тъй като пред нас стои една същинска легенда. Георги Костадинов е емблема на българския бокс. Радвам се, че успяхме да съберем на едно място толкоз доста история. Щастлив съм, че и Стойка Кръстева е тук, тъй като по този начин, един до различен застават първият и последната, към този момент, олимпийски първенци на България в бокса ", сподели Инински.

Поздравления бяха изказани от легендата на леката атлетика и заместник-председател на Българския олимпийски комитет БОК – Йорданка Благоева, както и от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев.

Настоящият треньор на женския народен тим Ангел Ангелов получи плакет за сребърния орден, който завоюва на Игрите в Мюнхен, в категория до 63.5 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР