На специална церемония, проведена в Свищов на 25.05.2021 г. трите

...
На специална церемония, проведена в Свищов на 25.05.2021 г. трите
Коментари Харесай

Трите водещи икономически университета у нас създадоха общ академичен клъстер

На специфична гала, извършена в Свищов на 25.05.2021 година трите водещи стопански университета у нас – Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов, УНСС – София и Икономически университет – Варна сътвориха клъстер в региона на застраховането, данъчния и митническия надзор.
Така процесът по интеграция и усилване на партньорството сред трите университета в образованието и научните проучвания по професионалните посоки „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ”, стартирал през 2020 година с учредяването на клъстери по маркетинг и предприемачество и финанси и счетоводство, закупи своите дефинитивни измерения.
 Стопанска академия поддържа съревнование за млади бизнесмени във Враца Стопанска академия поддържа съревнование за млади бизнесмени във Враца
Трима млади представители на бизнеса от Враца – Мартин Харизанов, Борил Коцев и Георги Николов, заслужиха горещи възторженостти за тях...

Подписите под меморандума за съдействие и учредяването на клъстера по обезпечаване и данъчен и митнически надзор бяха положени от ректорите на трите висши учебни заведения – проф. доктор Марияна Божинова (СА), проф. доктор Димитър Димитров (УНСС) и проф. доктор Евгени Станимиров (ИУ), които показаха подготвеност за общи старания в посока в посока повишение престижа на ръководените от тях висши учебни заведения и по-нататъшно задълбочаване на съдействието сред тях в областта на научните проучвания.
„ Уверена съм, че тази синергия сред нас ще докара до позитивен и мултиплициран резултат. Трите висши учебни заведения би трябвало да отстояваме това, което сме постигнали и на база на основаните обединявания би трябвало да наложим и да афишираме най-високия стандарт в образованието по стопанска система в България ”, съобщи проф. Божинова.

 Дистанционната форма на образование е най- желана измежду магистрите в Стопанска академия Дистанционната форма на образование е най- желана измежду магистрите в Стопанска академия
Дистанционната форма на образование е най- желаната форма на образование при магистрите в Стопанска академия ``Димитър Ценов`` в Свищов...
Проф. доктор Димитър Димитров от УНСС посочи значимостта на концепцията за работа в мрежа и съдействие посредством основаните клъстери и съобщи, че това е метод да се усъвършенства взаимоотношението сред трите водещи стопански университети в България.
Ректорът на ИУ - Варна съобщи, че чака основаните университетски клъстери да генерират резултати в области като прагматичност на образованието и трансфер на ноу-хау като това ще бъде от изгода за младежите у нас и за българската стопанска система.
Учредяването на университетския клъстер бе почетено и от ръководителя на Националното посланичество на студентските препоръки – господин Даниел Парушев, съгласно който откритото партньорството сред трите университета може да бъде образец за работа и на студентските препоръки в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР