На специализираното автомобилно изложение Tourist Auto Show във Варна (26-29 април), на

...
На специализираното автомобилно
изложение Tourist Auto Show във Варна (26-29 април),
на
Коментари Харесай

Новият Ford Custom е предпремиерно на Турист Ауто Шоу Варна

На профилираното автомобилно изложение Tourist Auto Show във Варна (26-29 април), на щанда на Ford ще бъдат изложени най-новите модели на марката, включително от лекотоварната гама.

Новият Custom
Предпремиера за Варна прави новият Custom в товарната и пътническата си версия. Той запазва имиджа на Transit за водещ в класа товарен потенциал, новаторско товарно пространство като отвор в преградната стена за товарене на доста дълги предмети и интегрирани релси на покрива. Задвижва се от модерния дизелов двигател Ford EcoBlue с мощ от 105, 130 и 170 к.с., който осигурява до 13% по-нисък разход на гориво спрямо предходния 2.2-литров TDCi. Както и досега, новият Custom е с две височини на покрива, две дължини и максимален полезен товар до 1450 кг. Интериорът е изцяло нов, с инструментален панел, фокусиран върху потребителя, с „ плаващ “ 8-инчов пъстър сензорен екран и комуникационна развлекателна система SYNC 3. В новия Custom се предагат също Системата за следене на мъртвата точка с Предупреждение за непряк трафик, Асистент за попречване на сблъсъци със засичане на пешеходци, Предупреждение за съблюдаване на лентата, Стабилизация при непряк вятър и Адаптивен круиз надзор.

Новият EcoSport
Другата премиера на щанда на Ford е новият EcoSport. Той към този момент се предлага с интелигентната 4х4 система на Ford, която следи сцеплението на колелата с пътната настилка и контролира подаването на въртящ момент към предните и задните колела 20 пъти по-бързо от едно мигване на окото. Новият EcoSport е с усъвършенствани пружини, амортисьори, кормилен механизъм, торсионна греда на задната ос, настройки на електронната стратегия за надзор на стабилността (ESP) и профили на подпомагане на кормилното ръководство. EcoSport се отличава с дръзкия, динамичен дизайн на останалите SUV коли на Ford и има усъвършенстваната комуникационна и развлекателна система SYNC 3 на Ford, съчетана с 8-инчов цветен сензорен екран. Нова аудиосистема B&O PLAY предлага великолепно аудио изживяване; с десет високоговорителя, включително монтиран в багажника субуфер. EcoSport предлага за първи път круиз надзор с регулируем ограничител на скоростта, камера за назад виждане за по-ефективно и безвредно паркиране, система за следене на мъртвата точка и за контрол на стабилността.

Изцяло новата Fiesta
Новата Fiesta е Автомобилът на България за 2018 година, надграждайки достиженията на предшественика си, който бе най-продаваната дребна кола на Стария континент от 2012 до 2016 година в това число. Fiesta премина през цялостна смяна и е по-модерна, новаторска, динамична и впечатляваща отвсякога. Компактният модел към този момент е по-зрял, приключен и с най-разнообразната гама до момента. Технологиите включват SYNC 3 с 8-инчов цветен сензорен екран, стъклен отварящ се панорамен покрив, премиум аудиосистема Bang & Olufsen, отопляем кожен волан, система за засичане на пешеходците и през нощта, автоматичен паркинг помощник, общоприета система за спазване на лентата и други Обезшумеността в купето и комфортът при пътуване съперничат на по-висок клас автомобил. Завладяващото ѝ пътно държание е водещо в сегмента. Новата Fiesta постигна максималните 5 звезди за сигурност от Euro NCAP, както и оптималния резултат на тестовете за непряк удар. Организацията отличи Fiesta едновременно за отбраната на пасажерите и на децата.

Kuga
Kuga е образован SUV, който дава възможност на своите притежатели да водят деен метод на живот и да правят нещата, които обичат. Чувства се еднакво добре както в града, по този начин и на дълъг път и дори отвън асфалтираните пътища. Интелигентната 4х4 система на Ford разпределя въртящия миг към колелата за по-малко от 20 милисекунди. Благодарение на системата за свързаност SYNC 3, Kuga разрешава на водачите да управляват аудиосистемата, навигацията и смарт телефона си посредством елементарни, разговорни гласови команди, и да боравят с 8-инчовия сензорен екран по същия метод, както с екрана на своя смарт телефон. Адаптивните фарове на Ford се оферират за първи път при Kuga. Системата следи околната осветеност и автоматизирано подобрява видимостта, като настройва ъгъла на лъча на новите биксенонови фарове на една от седемте настройки, според от скоростта на автомобила, ъгъла на завиване и дистанцията до обекта отпред. Kuga предлага хендсфри технология за задната врата, която може да се отваря и затваря с леко придвижване на крайници под задната ризница. Технологията предоставя на родителите елементарен достъп до багажника, когато ръцете им са заети с покупки, детски колички и дребни деца.

Courier
Най-продаваните лекотоварни автомобили в Европа през 2015, 2016 и 2017 година са с марката Ford. Courier, Connect, Custom и Transit увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, посредством на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разноски и водещата си безопасност. Пъргав и моден, Courier възнаграждава с водещи ергономия, пътно поведение и комфорт. Ниските експлоатационни разноски, оптималното му товарно пространство и екстремно ниският разход на гориво от 4.0 л/100 км го превръщат в незаместим асистент на бизнеса. Системата Ford Easy Fuel спестява скъпоструващи поправки, като предотвратява зареждането с погрешен тип гориво.

Ranger
Ford Ranger неслучайно е най-продаваният пикап за 2016 година на европейските пазари. Притежава най-хубавата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност (максималните 5 звезди от Euro NCAP), съвременни технологии в помощ на лидера, избираемо 4х4 с режим на превключване в дижение. С 1.3 тона товарен потенциал, 1.8 куб.м товарен размер и 3.35 т максимално тегло наприкачения товар, Ranger надеждно превозва всевъзможни товари. Корав и мощен отвън, пикапът обезпечава улеснение и защита за своите пасажери.

Всички коли Ford се оферират с 5 години гаранция, без ограничаване за пробега, а лекотоварните модели – до 250 000 км пробег.

*Източник: Tourist Auto Show 2018
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР