На Софийската стокова борса котировките на зърното тази седмица остават

...
На Софийската стокова борса котировките на зърното тази седмица остават
Коментари Харесай

Цените на зърното на световните борси без сериозна промяна

На Софийската стокова борса котировките на зърното тази седмица остават на равнищата от предходната.

Единствено цената " продава " на хлебна пшеница с доставка, бележи спад и от 730 лева за звук доближи 657 лева за звук. Това демонстрират наблюденията на Софийската стокова борса, които дават и сравнителна информация за придвижването на главните зърнени артикули на международните стокови пазари.

В София анонсите за покупка на фуражна пшеница са на 380 лева за звук, царевицата се продава на 420 - 430 лева за звук. Има поръчки за продажба на маслодаен слънчоглед от място на 750 лева за звук.

В подкръг " Хранителни артикули " цените на главните артикули остават без смяна . Продължава предлагането на бяло брашно на начални цени от 890 лева за звук и на бяла рафинирана захар на 1940 лева за звук, както и на олио в бутилки на 2,30 лева за литър. Предлага се жълт грах на 1200 лева за звук без Данък добавена стойност.

Противоречиво остава придвижването на цените на главните зърнени артикули и на международните стокови пазари тази седмица , написа Българска телеграфна агенция.

Украйна продава пшеницата с 3 $ по-евтино до 247 $ за звук, както и Русия - с 2 $ по-малко до 245 $ за звук.
 Организация на обединените нации се пробва да избави зърнената договорка, като пусне съветския амоняк през Украйна Обновена
Организация на обединените нации се пробва да избави зърнената договорка, като пусне съветския амоняк през Украйна

Украйна още веднъж съобщи, че Русия блокира договорката

В Съединени американски щати цената ФОБ (FOB - Free On Board - на границата на страната експортьор - бел. ред.) на хлебната пшеница се е покачила с един $ до 252 $ за звук, а тази във Франция остана без смяна и се резервира на 229 евро за звук.

Цената на царевицата в Съединени американски щати се е повишила с 1 $ до 265 $ за звук, а Франция продава с 5,25 $ по-малко за звук до 213 $ за звук, в Русия търговията е без смяна на равнище 250 $ за звук.

Цената на ечемика се резервира без смяна и остава 212 евро за звук във Франция и 240 $ за звук в Русия.

Цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам за поредна седмица се движи надолу със спад от още 10 $, и към този момент се котира на 850 $ за звук.

Рафинираната захар с доставка през август, продължава и през тази седмица да държи тренда надолу с поевтиняване с 6,90 $, достигайки до 690,10 $ за звук на борсата в Лондон.
 Украйна: Зърното ни избавя от апетит милиони деца
Украйна: Зърното ни избавя от апетит милиони деца

След проблемите към зърнената договорка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР