На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза

...
На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза
Коментари Харесай

ИКАР за пловдивските кукли

На снощната гала по връчването на годишните награди на Съюза на артистите в България – ИКАР 2023 – спектакълът „ Невидимият Тонино “ на Държавен куклен спектакъл – Пловдив беше отличен в категорията „ Куклен театър “! 

„ Невидимият Тонино “ е едно от най-новите заглавия в репертоара на Държавен куклен спектакъл – Пловдив. Премиерата беше в края на предишния сценичен сезон. Оттогава представлението се приема с огромен триумф от публиката.

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Елица Петкова, която с извънреден нюх към детския мироглед извежда хумора и дълбоките хрумвания от текста на Джани Родари. Впечатляващата сценография и кукли са дело на Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката, която добавя актуалното звучене на представлението е на композитора Пламен Петков. В функциите са актьорите Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов – Шаблата, които за следващ път показват както самостоятелните си актьорски качества, по този начин и силата на сплотения актьорски състав.

ЗА СПЕКТАКЪЛА:

„ Невидимият Тонино “ е история за една детска неистина. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, само че този път е с непредвидени последствия. „ Никакви домашни, никакви уроци! “ – дава отговор Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подбудител. Тонино, който не лъже, стартира да я употребява, а тя става все по-силна и съумява да извърши съкровеното предпочитание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. „ Едно невидимо дете не може да бъде изпитано! “ И от тук стартира огромното премеждие на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме създали, в случай че сме невидими. Колко ужасно би било? Колко изобретателни ще сме? И какъв брой щастливо невидими! И тъкмо тук се появява огромният въпрос: Има ли невидимо благополучие?

по Джани Родари

Драматизация и постановка – Елица Пекова
Сценография и кукли- Ива Гикова, Ивайло Николов
Музика- Пламен Петков
Оператор- Георги Маринов
Асистент оператор- Светлин Йорданов
Монтаж- Стефан Димитров
Грим- Тинна Панайотова
Прическа- Мария Павлова
Изпълнител костюми- Анета Зомбори, Росица Губерова
Снимки: Гергана Дамянова

Участват: Даниела Русева, Евдокия Енчева, Елин Стоянова, Димитър Николов-Шаблата, Велизар Евтимов
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР