На снимката: Явор Божанков.Народният представител бе изключен от парламентарната група

...
На снимката: Явор Божанков.Народният представител бе изключен от парламентарната група
Коментари Харесай

„Русия е агресор и нападна Украйна“. БСП изключи Явор Божанков от парламентарната си група

На фотографията: Явор Божанков.
Народният представител бе изключен от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ през днешния ден. По-рано денем той произнесе от трибуната на Народното събрание тирада против Русия и в поддръжка на Украйна. 

„ Не мога да се съглася с изказванието, че това решение включва България във войната по простата причина, че даже прилежаща Македония е изпратила оръжия доста от дълго време, дружно с Чехия и цяла Европа. Никой не е влезнал във войната, не би трябвало и българските жители да се плашат с това “.

Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков от трибуната на Народното събрание през днешния ден. Думите му пристигнаха в дебатите дали България дефинитивно да изпрати оръжие на Украйна – решение, което в последна сметка беше.

Малко по-късно Българска социалистическа партия заяви на уеб страницата си, че Божанков е бил изключен от парламентарната група. „ След чуване на Явор Божанков, Общото заседание на Парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ взе единомислещо решение за изключването му от групата “, се показва в информацията.

„ Причина за това решение стана изявление и гласоподаване на Божанков за даване на военно-техническа помощ за Украйна, макар решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава „ срещу “, напълно намерено Българска социалистическа партия на уеб страницата си.

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.
Какво тъкмо сподели Божанков, с цел да разгневи депутатите от Българска социалистическа партия толкоз мощно?„ Факт е, че Русия е агресор. Факт е, че атакува Украйна. България би трябвало да направи своя цивилизационен избор “, съобщи Божанков.„ Не от дълго време Русия ни разгласи за неприятелска страна и то, когато бяхме прекомерно другарски настроени – нито оръжие пращахме, нито участвахме в спора, само че въпреки всичко Русия ни разгласи за неприятелска страна. Действителността през днешния ден няма нищо общо историческата признателност, няма нищо общо нашето почитание към съветската просвета си. Русия е агресор. Русия атакува Украйна. Целият цивилизационен свят зае тази позиция “, сподели още Божанков.„ Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, то е алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор “, добави той.„ Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е същинско. От едната страна е Русия, Северна Корея, Сирия, Беларус – единствено диктаторски режими, от другата страна е целият либерален, свободен свят – модерните свободни, демократични страни “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР