На снимката: Крум ЗарковНякои хитруват, други се страхуват, трети казват

...
На снимката: Крум ЗарковНякои хитруват, други се страхуват, трети казват
Коментари Харесай

Министър Зарков: Милиони българи са заложници на „гениалните трикове“ на няколко играчи

На фотографията: Крум Зарков
„ Някои хитруват, други се опасяват, трети споделят „ за “, само че мислят „ срещу “, сиреч лъжат. Взети дружно имат болшинство в 48-ото Народно заседание и стопират приемането на закона, въвеждащ механизъм за следствие на основния прокурор. Милиони българи не престават да са заложници на „ гениалните трикове “ на няколко играчи и малодушието на подчинените им. Докога? “

Това написа във фейсбук служебният министър на правораздаването Крум Зарков във връзка на проваленото заради липса на кворум в Народното събрание гласоподаване на първо четене на петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Най-важният от тях бе за отговорността на основния прокурор.

„ Гласуването на законопроекта за отговорността на основния прокурор ще ни помогне да се смъкна наблюдението над България по повече от 70 каузи, по които страната ни е наказана “, съобщи Зарков преди дни по време на визитата си в Съединени американски щати. Той добави, че, в случай че има политическа воля, има задоволително време законопроектът да мине на първо и второ четене.

„ Този закон е обвързван с третото заплащане по Плана за възобновяване, само че е доста повече от пари. Ако той се случи, България ще излезе от омагьосания кръг на непрекъснатия мониторинг и страната ни ще има радикално разнообразни позиции пред Еврокомисията “, уточни правосъдният министър.

Два от законопроектите, които днесхдепутатите не съумяха да гласоподават на първо четене, са импортирани от Министерския съвет, а останалите – надлежно от Надежда Йорданова („ Демократична България “) и група народни представители, от Костадин Костадинов („ Възраждане “) и група народни представители, и от Бойко Рашков („ Продължаваме Промяната “) и група народни представители.

Част от обсъжданите законопроекти за промени в Наказателно-процесуален кодекс съставляват законодателни начинания, включени в Националния проект за възобновяване и резистентност, се показва в отчета на парламентарната комисия по правни въпроси.

С единия законопроект на служебния кабинет се основава механизъм за следствие на основния прокурор.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР