на снимката: кметът на Пловдив Здравко ДимитровСлед зрелищните скандали в

...
на снимката: кметът на Пловдив Здравко ДимитровСлед зрелищните скандали в
Коментари Харесай

Здравко Димитров избра да остане кмет и напусна ГЕРБ

на фотографията: кметът на Пловдив Здравко Димитров
След зрелищните кавги в Пловдив през последните месеци, и след открития спор сред сегашния кмет Здравко Димитров и неговият предходник Иван Тотев, най-после се наложи персонално водачът на партия ГЕРБ Бойко Борисов да пристигна в града с цел да потушава пожара. 

В събота той ядосано изиска оставката на Димитров, а пловдивчани се питаха дали кметът, който до този миг е показвал безспорна преданост, и към Борисов, и към ГЕРБ, ще извърши заповедта. В последна сметка той отхвърли да напусне.

„ Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка “, написа в събота Димитров в профила си в обществената мрежа Facebook.



На брифинг тази заран Здравко Димитров разгласи, че подава оставка като член на пловдивската организация на ГЕРБ. Той съобщи, че напуща структурата на някогашния кмет и локален водач на ГЕРБ Иван Тотев. Това на процедура значи, че ще изгуби част от поддръжката на Общинския съвет и ръководството му по никакъв начин няма да е елементарно.

Освен това управническите разпри утежняват позициите на ГЕРБ в града под тепетата, както за парламентарните, по този начин и за месни избори.

Причината за желаната оставка на Димитров са
митингите на почитатели на два от пловдивските футболни тимове – „ Локомотив “ и „ Ботев “
поради незадоволително, съгласно тях, финансиране на стадионите им. Според Борисов поради тези кавги ГЕРБ „ търпи негативи “, а Здравко Димитров си е взел отпуска, „ с цел да си обърне внимание “.

Припомняме, че строителството на стадион „ Христо Ботев “ продължава към този момент 10 години, като беше започвано и спирано няколко пъти. Първо парите идваха от някогашния банкер Цветан Василев и банкрутиралата КТБ. В момента стадионът се довършва с пари от страната и локалната община. Парите от страната бяха отпуснати по време на ръководството на партия ГЕРБ, от която се ръководи и общината сега.

Съоръжението нарастна неведнъж, като предходната седмицата Димитров сподели, че недостигат 22,5 млн. лева.​ Той изиска отпущането на пари от общинския съвет, което докара до рецензии и митинги. Феновете на „ Ботев “, които желаят да се осветли по какъв начин се разходват парите.

Стадионът „ Локомотив “ сега е в ремонт, като два бранша са към този момент подготвени. Неговите последователи пък стачкуват с искане двата клуба да получават идентична финансова помощ.

По думите на Димитров сега в Пловдив се извършват планове за 500 млн лева, част от които са изоставени от предходния кмет. В края на предходната седмица е станало ясно, че Пловдив ще би трябвало да заплати 17 млн. лева санкция за социална поръчка за пречиствателната станция на града, извършена от предшественика му, сподели още Димитров.

Припомняме, че в годините Борисов ловко даваше желанията си ту на единия кмет, ту на другия, а политическото напрежение в града беше непрекъснато. Освен казусът с футболните игрища, Пловдив се тресе и от абсурда със собствеността на Международния пловдивски панаир, чиито надзор и опити за заграбване в интерес на частни лица продължава към този момент 15 години, с дейното присъединяване на ГЕРБ. 
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР