На снимката: Искрен МитевСлужебният кабинет на президента Радев отказва да

...
На снимката: Искрен МитевСлужебният кабинет на президента Радев отказва да
Коментари Харесай

Искрен Митев: Когато нямате пари за подарък на децата си тази Коледа, сещайте се кой е виновен – г-н Румен Радев

На фотографията: Искрен Митев
„ Служебният кабинет на президента Радев отхвърля да изготви работещ вид за Закона за бюджета, приема да плаши хората с недействителен недостиг, финансира предизборната акция на Бойко Борисов, като засипа с държавни пари компаниите, от които знаем, че са теглени чували с пари, замрази приходите на най-бедните, замрази антикризисните ограничения, лиши пенсионерите и младите фамилии от помощи„. Това съобщи националният представител от „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев от парламентарната естрада през днешния ден по време да разискванията в първото гласоподаване на удължаването на бюджета.

Митев взе думата, с цел да направи имитация на различен народен представител от Политическа партия – Венко Сабрутев, като уточни, че е най-вече склонен с предходното изявление на съпартиеца си, само че желае да добави и няколко свои аргумента.

В изказването си Венко Сабрутев пък уточни, че служебното държавно управление е отказало да съблюдава Конституцията и да внесе в Народното събрание план на бюджет за 2023 година, като вместо това е внесло обсъжданото през днешния ден удължение.

Към това мнение на Сабрутев, Искрен Митев добави следното:
„ Г-н Сабрутев, не съм склонен с Вас кой е отговорен за това. Служебният кабинет не е отговорен, тъй като те нямат думата. Истинският провинен за тежката зима, която следва поради неналичието на съответни ограничения и съответен Закон за държавния бюджет, е само и единствено господин Румен Радев. Той назначи служебния кабинет и той е индивидът, който може да им изиска отговорност.Затова – към българските жители: Скъпи български жители, когато нямате пари да си платите медикаментите, сещайте се – господин Румен Радев. Когато не ви стигнат парите да си платите парното тази зима, сещайте се кой е отговорен – господин Румен Радев. Когато нямате пари да купите подарък на децата си тази Коледа, сещайте се кой е отговорен – господин Румен Радев.Г-н Радев, единствено вие можете да върнете Коледата на българските жители, като заставите хората, които сте назначили, да сформират съответен Закон за държавния бюджет. Само Вие, господин Радев, може да го извършите. Така че апелирам Ви, направете го “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР