На следващото заседание на ДПС ще обсъдим срамните събития, които

...
На следващото заседание на ДПС ще обсъдим срамните събития, които
Коментари Харесай

ДПС готви отговор на срама с 8 лв. субсидия

На идващото съвещание на Движение за права и свободи ще обсъдим срамните събития, които се разиграха в Народното събрание по отношение на партийните дотации, заяви Четин Казак в предаването „ Офанзива ” с Любо Огнянов по Канал 3. По фрапантен метод бе потиснат парламентарния устав - без капка праволинейност, безапелационен бе Казак.

" Едно е несъмнено, че министър председателят Бойко Борисов беше заречен спор за потребността и размера на дотациите, само че за жалост не се организира подобен. Движение за права и свободи имаше кардинална позиция по отношение на дотациите. Или тя да бъде 11 лева, с които партии да могат обикновено да извършват политическите си задължения, или да няма никаква дотация, а да се даде опция за дарения ", изясни Казак.

Според него при подобен размер на дотацията, който беше гласуван, няма да има опция за дарения. " Размерът, който беше гласуван е задоволителен единствено и само двете огромни политически сили ГЕРБ И Българска социалистическа партия да се устоят. Най-правилното решение, което трябваше да се вземе, е дотацията да остане в най-чист размер ", съобщи още Четин Казак. Той разяснява и концепцията за закон за лобизма. " Ако си спомняте народни представители от Движение за права и свободи бяха подготвили подобен закон, само че той не можа да види бял свят, а от него има нужда, защото лобизъм има на всякъде по света ”, сподели Казак. По мотив избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народно събрание той разяснява: „ Продължаваме да желаеме оставката на Валери Симеонов. Изборът му за зам.- ръководител на Народното събрание не инцидентно провокира такова отрицание, това е следващия неприличен акт. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР