На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено

...
На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено
Коментари Харесай

На кораб в Гърция само след попълване на въпросник

На седем въпроса, свързани с COVID-19, би трябвало да отговорят документално всички пасажери, които желаят да се плават с транспортен съд за повече от половин час.

Министерството на морското дело и островна политика на Гърция вкара специфични въпросници в границите на инструкциите за предварителна защита и препятстване разпространяването на новия тип ковид. Всеки от пасажерите би трябвало да ги попълни и да ги даде преди да се качи на кораба или ферибота, оповестява МИА.

Въпросите засягат миналите 14 дни, като пасажерите би трябвало да отговорят дали имат или са имали признаци с температура, кашлица или затруднено дишане, дали са имали непосредствен контакт със инфектиран с COVID-19, дали са се грижили за лице, инфектирано с ковид, дали са пътували (били са в едно и също транспортно средство) дружно с лице, инфектирано с COVID-19, дали живеят в едно и също жилище със инфектиран, дали работят наоколо или са били в една и съща среда с лице с ковид.

Във въпросника би трябвало да бъдат попълнени и персоналните данни на пътуващия и в случай че въз основата на отговорите се установи, че лицето има признаци или през миналите две седмици е контактувал със инфектиран човек, няма да му бъде разрешено да се качи на кораба.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР