На сайта на Министерство на здравеопазването вече е налична заповедта

...
На сайта на Министерство на здравеопазването вече е налична заповедта
Коментари Харесай

Това е последната издадена ЗАПОВЕД с нова мярка заради К-19 у нас

На уеб страницата на Министерство на здравеопазването към този момент е налична заповедта на просветния министър Красимир Вълчев, с която се постанова носенето на маска на учениците сред 5-и и 12-и клас по време на занятията в школата.
Както и до момента продължава да е наложително слагането на персонални защитни средства в общите елементи на учебните заведения от възпитаници и учители. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

По време на образователен час, по преценка на учителите, както и във времето отвън образователните часове, учениците ще могат да бъдат без персонални защитни средства за малко време при необятно отворени прозорци в класната стая или когато са в учебния двор.

В учебния двор учениците и учителите ще могат да са без маска/шлем, когато няма взаимоотношение с друга паралелка.

Изключения се позволяват и за учителите на 1-4 клас, които преподават единствено в една паралелка и е допустимо съблюдаване на отдалеченост сред тях и учениците. Допуска се учениците да бъдат без персонални защитни средства по време на изпитване, физически извършения и други

За учениците от 1-4 клас носенето на маска/шлем по време на образователен час и други занимания може да бъде наложително по решение на Педагогическия съвет или на преподаващия преподавател за всеки обособен час.

Изключение от заповедта са учениците, които имат здравословни аргументи и по наставление на експерт не е целесъобразно носенето на персонални защитни средства.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР