На съвместната пресконференция днес Министерството на вътрешните работи и Министерството

...
На съвместната пресконференция днес Министерството на вътрешните работи и Министерството
Коментари Харесай

Грамоти за служители на МВР за върнати в България културни ценности |

На взаимната конференция през днешния ден Министерството на вътрешните работи и Министерството на културата показаха пред медиите върнатите ни от Обединеното кралство нелегално изнесени културни полезности.

Сред тях са златни и сребърни монети, фибули, пръстени, бижута, медицински принадлежности и дребни пластики от Античността и Ранното Средновековие.

На церемонията участваха министър Владислав Минеков, като хазаин от страна на МК, и министър Бойко Рашков.

" Благодаря на всички чиновници, които помогнаха да се върне това богатство в България ",  каза министър Минеков - " Това няма да бъде нито първото, нито последното върнато богатство. Очакваме още находки " - добави още министърът на културата. И напомни, че още от ден първи, в който е застанал на поста, е заговорил за трайно съдействие с Министерство на вътрешните работи.

Минеков добави още, че към този момент са водени диалози за профилиран полицейски състав, който да се занимава в културните полезности. Разговори са водени с сътрудници от Франция и Гърция, а самият министър е приказвал и с президента на Италия за подпомагане. Българската полицейска академия също е поела ангажимент да образова служителите на реда по тематиката с противозаконното изнасяне на културно завещание.

" Изнесени са полезности, само че беше доста мъчно да ги върнем ", заяви Бойко Рашков. " Сега съм щастлив, тъй като виждам, че сме стигнали до такова равнище на съдействие на нашите служби. Ползвам мотива да поздравя и сътрудниците от службата за битка с проведената престъпност. Сигурен съм, че ще продължат да се утвърждават като същинска европейска работа, почтена да работи със службите в чужбина ", добави той.

След късите речи бяха връчени и грамоти на:

Валентин Костов , шеф на дирекция Оперативно съдействие Министерство на вътрешните работи


Христо Диков , първи секретар правораздаване и вътрешни работи, Посолство на Република България в Обединеното кралство

Главен комисар Галин Стоянов , шеф на основна дирекция Борба с проведената престъпност, Министерство на вътрешните работи


Игран Вардарян , шеф бранш " Трафик на културно-исторически полезности " към дирекция Борба с проведената престъпност, Министерство на вътрешните работи


Ивайло Генков , контрольор в бранш " Трафик на културно-исторически полезности " към дирекция Борба с проведената престъпност, Министерство на вътрешните работи

С грамоти бяха наградени още чиновници в полиците в Лондон, Хердфоршър и Кент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР