На самолетите на турския авиопревозвач Turkish Airlines вече ще има

...
На самолетите на турския авиопревозвач Turkish Airlines вече ще има
Коментари Харесай

Ердоган с нов ход. Как прекръсти Turkish Airlines

На самолетите на турския авиопревозвач Turkish Airlines към този момент ще има ново име - Türkiye Hava Yolları, заяви президентът Реджеп Тейип Ердоган. Изразът е същият, само че на турски език. Реакцията на политиците от опозицията е, че това е следващото задълбаване в националистическа посока, което единствено сее раздори в обществото.

" Вече няма Turkey, има Türkiye ", цитира думите му Haberturk, предава " Дневник ". " На корпусите на нашите самолети ще пишем Türkiye Hava Yolları вместо Turkish Airlines ", допълнил той на гала по извеждането на нов сателит Türksat 5B.

Решението за ребрандирането на самолетната компания било взето в границите на политиката по признание на страната на интернационалната сцена като Türkiye (Тюркие), а не като Turkey (Търки), допълнил Ердоган. В края на 2021 година бе променено изписването на създаденото в страната на Made in Türkiye. В началото на месеца Организация на обединените нации заяви, че по искане на външното министерство в Анкара формалното название на страната към този момент ще е Тюркие.

За превозвача това не е напълно ново - Türk Hava Yolları е било изписвано на самолетите от 1955 година, когато той влиза в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР