На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде

...
На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд санитар, ограбил пациентка

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна съобщи 41-годишния Добрин Ат., който направил обир, представляващ рисков рецидив на стара жена, настанена в дом за остарели хора. Подсъдимият ще дава отговор за закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

На 12 април тази година след среднощ Добрин, който работел като санитар в старческия дом, влезнал в стаята на старата жена. Притиснал възглавница в лицето й и със мощ издърпал от ръката й чантата й.
Докато бягал от стаята й, 41-годишният санитар бил видян от хигиенистката в дома. Тя уведомила дежурната сестра, като й споделила да повика полиция. Подсъдимият се качил в населявана от него стая на втория етаж, разгледал ограбеното и напускал старческия дом. Ненужното изхвърлил в резервоар покрай дома, а парите – 73,50 лв., и мобилния телефон запазил за себе си. Общата стойност на отнетото със мощ от старата пациентка е 164 лв..

Подсъдимият е осъждан неведнъж и дейно за закононарушения от общ темперамент. Преведен е в пандиза, където ще чака произнасянето на Варненския областен съд за осъществения обир, представляващ рисков рецидив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР