На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

...
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Измама със здравни и социални осигуровки във Варна! Този върши гадории зад гърба на болната си майка

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е бил предаден 52-годишният Николай М. за заграбване на здравни и пенсионни осигуровки на четири самоосигуряващи се лица. Той ще дава отговор за продължавано  закононарушение по член 206, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено с девет изпълнителни действия.

Подсъдимият Николай М. и неговата майка обслужвали счетоводно няколко компании. Всеки месец притежателите им заплащали на ръка здравните и обществените си осигуровки на счетоводителката и сина й, а те ги внасяли в Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна. Някои от тях заплащали по този метод и предплатения налог за активността си.

След като майката на подсъдимия се разболяла, счетоводната активност била поета от него напълно. Така в интервала от 27 май до 26 ноември 2014 год. Николай М. събирал средствата на четирите самоосигуряващи се лица за здравни и пенсионни осигуровки, само че не ги внасял в Търговско дружество на Национална агенция за приходите, а ги харчел за персонални потребности. Общата сума от незаконните дейности на 52-годишния обвиняем са в размер на 1582 лв.. До привършване на досъдебното произвеждане сумата не е възобновена на пострадалите лица, макар че Николай М. направил признания.

Ако бъде приет за отговорен от Варненския областен съд,  подсъдимият може да получи наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР