На руското военно летище Енгелс-2 край Саратов е отчетена повишена

...
На руското военно летище Енгелс-2 край Саратов е отчетена повишена
Коментари Харесай

Der Spiegel: Русия се готви за нов масиран авиоудар срещу Украйна

На съветското военно летище " Енгелс-2 " край Саратов е регистрирана нараснала интензивност, което е знак за подготовка за нов масиран авиоудар против Украйна, заяви немското издание Der Spiegel. Изданието се базира на данни от сателитни фотоси, направени от  Maxar Technologies и Planet Labs на 28 ноември. " Енгелс-2 " е стратегическа съветска военна база на 14 км от Саратов. 

На фотосите се виждат двайсет бомбардировачи Ту-95 и Ту-160. Военният анализатор Арда Мевлютоглу споделя, че на фрагментите се виждат и цистерни с гориво, сандъци с муниции, транспортни средства и ремонтни материали. 

" Интересно е и че са паркирани огромни товарни самолети, което приказва за скорошна огромна доставка в базата, евентуално на критали ракети ", споделя Мевлютоглу и добавя, че тези данни свидетелстват, че Русия се готви за нова масирана офанзива против Украйна. 

За последно украинската територия бе подложена на масиран обстрел на 23 ноември. Една ракета уцели жилищна постройка в Киевска област, където починаха четирима, а 34 пострадаха, сред които 5 деца. 

Трима поданици на Киев починаха също вследствие на обстрелите, 11 бяха ранени, заяви тогава кметът Виталий Кличко. На другата заран 2/3 от Киев бяха без ток и вода и общо 10 милиона в цяла Украйна без ток. На процедура всичките Водноелектрическа централа и Топлоелектрическа централа са развалени. Руското МО отхвърли техни ракети да са уцелили Киев и района, а разрушенията в града били разследване на паднали непознати ракети и на украинската ПВО, ситуирана в жилищните квартали. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР