На руския олигарх Роман Абрамович на практика беше забранено да

...
На руския олигарх Роман Абрамович на практика беше забранено да
Коментари Харесай

Daily Mail: На Абрамович е забранено да живее в Англия

На съветския олигарх Роман Абрамович на процедура беше неразрешено да живее във Англия. Това оповестява таблоидът Daily Mail. Предполага се, че на английските имиграционни чиновници е казано да попречат на предприемача да се откри в Обединеното кралство.

„ Малко евентуално е на 55-годишния мъж в миналото още веднъж да бъде позволено да живее в Обединеното кралство. Служителите на имиграцията са инструктирани да попречат на Абрамович, който има имение на стойност 125 милиона английски лири покрай двореца Кенсингтън, да се откри в Обединеното кралство.

Според таблоида, казусът на Арбрамович се следи и от отдела за специфични въпроси на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство. Високопоставен източник сподели, че всеки опит на олигарха да кандидатства за непрекъсната виза сигурно ще бъде отритнат.

По-рано медиите оповестиха, че в средата на декември 2021 година Абрамович е получил португалско поданство. Олигархът съумя в това с помощта на „ Закона за връщането “, който разрешава на потомците на сефарадските евреи, изгонени от страната през Средновековието, оповестява RT. След като Ройтерс заяви, че португалското държавно управление ще ревизира законността на поданството на Абрамович. Говорител на олигарха съобщи, че приветства решението.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР