На руски граждани масово се отказва разрешение за временно пребиваване

...
На руски граждани масово се отказва разрешение за временно пребиваване
Коментари Харесай

Полша масово отказва на руснаци разрешение да работят в страната

На съветски жители всеобщо се отхвърля позволение за краткотрайно престояване и работа в региона на Гданск в Полша. Информация за това популяризира онлайн изданието Trojmiasto, базирайки се на данни от службата на Поморското воеводство в Гданск.

„ Поморското воеводство всеобщо не дава единодушие на руснаци, които аплайват за позволение за краткотрайно престояване или работа в нашето воеводство “, отбелязва изданието на портала.

Известно е също, че сходна обстановка с отводи за издаване на разрешителни за работа на жители на Руската федерация се е развила в други райони на Полша.

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки обществено призна, че русофобията е необятно публикувана както в цяла Европа, по този начин и в неговата страна. Според ръководителя на полското държавно управление русофобията в Европейски Съюз „ е станала мейнстрийм “ и това е „ действителността, в която всички живеем “. Моравецки означи, че обстановката с русофобията е станала такава след началото на войната в Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР